Καλούλης στην Δ.Ρ.Τ 91,5: «Νέα ομάδα, με αλλαγή σελίδας και φιλοδοξίες»

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 09:13

Το απόγευμα της Τρίτης στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και την εκπομπή “facelook στα γήπεδα”, παρουσία έδωσε ο έμπειρος παίκτης του Συλλόγου Δρομέων, Σπύρος Καλούλης, ο οποίος με αφορμή τη νικηφόρα πρεμιέρα της ομάδας στην Α’ τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, μίλησε για την ομάδα, τους στόχους και συνολικά για το μπάσκετ. Η ενδιαφέρουσα κουβέντα είχε ενδιαφέρον, με μέρος των όσων δήλωσε ο παίκτης των «κυανοκιτρίνων» να έχει ως εξής:

Αναφορικά με την φετινή ομάδα του Δρομέα:
«Η ομάδα έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν φύγει πολλά έμπειρα παιδιά και έχουν μείνει 2-3 πιο παλιοί ουσιαστικά και είναι πολλά παιδιά από τις ακαδημίες που έχουν ταλέντο και προσπαθεί η ομάδα να τα προωθήσει για να ωφελήσουν και αυτά το ανδρικό με τις παραστάσεις που θα έχουν στο μέλλον».Για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ:
«Αγαπώ πολύ το μπάσκετ και ξεφεύγω. Από μικρός έβλεπα όλους τους φίλους μου να ασχολούνται με το μπάσκετ κι εγώ έπαιζα με τη μπάλα και μου λένε δεν έρχεσαι στο γήπεδο μια μέρα να παίξεις. Μου άρεσε και ασχολήθηκα παραπάνω».

Από πού αγάπησε η γενιά του το μπάσκετ:
«Αγαπήσαμε το μπάσκετ και μέσα από τις παλαιότερες επιτυχίες του Γκάλη και του Γιαννάκη, αλλά και των νεότερων Διαμαντίδη και Σπανούλη, που αποτελούν παραδείγματα για όλους όσους παίζουν μπάσκετ».

Για τους αγωνιστικούς στόχους του Δρομέα:
«Η ομάδα φέτος είναι φτιαγμένη έτσι όπως είναι το φετινό ρόστερ με κάποιους έμπειρους και τους νεαρούς παίκτες για να έχει μια όσο πιο ανταγωνιστική πορεία γίνεται. Εμείς σαν στόχο έχουμε να μείνουμε στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορούμε. Φέτος είναι μεγάλη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι και νέα σελίδα».

Σχετικά με το αν συντελεί και ο Δρομέας μεταξύ άλλων στο να εξελίσσεται σε μπασκετική πόλη η Τρίπολη και παιδιά να παίζουν σε υψηλό επίπεδο:
«Αυτό είναι αλήθεια! Και με το παράδειγμα του Γιώργου Μπαλή που είναι πλέον στους εφήβους του Ολυμπιακού. Υπάρχουν παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο και είναι παιδιά του μπάσκετ και αν συνεχίσουν τη δουλειά σε επίπεδο προπόνησης με το ανάλογο μυαλό μπορούν να ξεχωρίσουν».

Στο αν ο ίδιος έχει αυξημένους ρόλους και ευθύνες στην ομάδα:
«Φέτος είχα την εμπιστοσύνη της διοίκησης και μ’ αυτά που μου είπαν με έπεισαν να μείνω εδώ γιατί είχα κάποιες προτάσεις από αλλού. Προσπαθώ κι εγώ και δουλεύω πάρα πολύ και όντως έχω βάλει πείσμα φέτος να πάμε πολύ καλά, διότι η ομάδα απαρτίζεται από 2-3 έμπειρα παιδιά ουσιαστικά και όλα τα άλλα δεν έχουν καμμία παράσταση και εμπειρίες από τοπικά ανδρικά πρωταθλήματα, οπότε θα βάλω τα δυνατά μου όπως και τα άλλα έμπειρα παιδιά ώστε να βοηθήσουμε τα νεαρότερα παιδιά και θα έχουμε πολύ καλή πορεία. Πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τα φαβορί της Α’ τοπικής κατηγορίας:
«Πιστεύω ότι ο Σπαρτιατικός έχει πολύ καλό σύνολο και η Καλαμάτα ’80. Έχουν τα πιο δυνατά ρόστερ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει κάποια έκπληξη, αλλά νομίζω ότι είναι οι πιο τρανταχτές ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα».

Για την άποψή του για τον Αρκαδικό:
«Πηγαίνω στο γήπεδο και παρακολουθώ την ομάδα. Δεν ξεκίνησε καλά ο Αρκαδικός αλλά έχει πολύ καλές μονάδες ο σύλλογος πιστεύω και όσο περνάει ο καιρός και αν δένονται σαν ομάδα και βρεθούν θα κάνουν πολύ καλή πορεία και θα πετύχουν τους στόχους τους».

Για τη σημασία που παίζει ο παράγοντας «ψυχολογία» σ’ έναν σουτέρ:
«Για μένα από εκεί ξεκινάνε όλα. Το μπάσκετ είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία δεν έχω δει καν το στεφάνι και δεν έχω βάλει κανένα πόντο. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας, το πώς θα μπεις μέσα στο γήπεδο, τι θα έχεις στο μυαλό σου εκείνη τη στιγμή. Είναι θέμα ικανότητας αλλά το σουτ είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας».

Λόγοι για τους οποίους κάποια μεγάλα ταλέντα δεν έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο:
«Πιστεύω ότι πολλά παιδιά έχουν τις δυνατότητες για να πάνε το μπάσκετ ψηλά, απλά δεν δουλεύουν και δεν το πιστεύουν και οι ίδιοι. Τα παρασύρουν παράλληλα και διάφορες συνήθειες που δεν τους βοηθάνε καθόλου. Δεν το πιστεύουν κατά τη δική μου άποψη!»