ΥΔΜΗΔ: «Καμία απόλυση και μείωση μισθού στο Δημόσιο»

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 06:20

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ή μειώσεων μισθών στο Δημόσιο»: Αυτό υποστηρίζουν στην aftodioikisi.gr, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε σχέση με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι τέτοιου είδους μέτρα περιλαμβάνονται στον αυτόματο «κόφτη» των προληπτικών μέτρων που ζητούν οι δανειστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «ουδέποτε ετέθησαν τέτοια θέματα στις συζητήσεις με τους θεσμούς». Προσέθεταν, δε, ότι αντιθέτως έχουν συμφωνηθεί προσλήψεις με επίκεντρο την Υγεία και την Παιδεία για το επόμενο διάστημα.«Θέμα απολύσεων ή μείωση μισθών δεν έθεσε ούτε η Βελκουλέσκου», τονίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προστίθεται: «Δεν ετέθη καν θέμα για την προσωπική διαφορά».

Κατά τις ίδιες πηγές ο περιορισμός των δαπανών στο Δημόσιο έχει ήδη ξεκινήσει κυρίως από τη μείωση των ενοικίων κτηρίων και αργά αλλά σταθερά αποδίδει.

Πάντως, οι ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχονταν ότι είναι ανοιχτό το θέμα των ειδικών μισθολογίων, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρόκειται για εκκρεμότητα από την εποχή της θέσπισης του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση οι μισθοί στρατιωτικών, δικαστικών, πανεπιστημιακών καθηγητών, ειδικού ερευνητικού προσωπικού και γιατρών του ΕΣΥ θα παραμείνουν “παγωμένοι” έως το 2018.

Πηγή: aftodioikisi.gr