Καμπύλης στη ΔΡΤ: “Προσπαθούμε να βρούμε λύση για την μειωμένη και κακή ποιοτικά παραγωγή κάστανου” (ήχος)

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 23:31

Για θέματα που απασχολούν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας μίλησε στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 “Δύο…στις δύο” με την Ντόρα Παπαϊωάννου και την Ελένη Τράκα ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε θέματα τουρισμού και μεταξύ άλλων σημείωσε πως η τουριστική κίνηση ήταν αρκετά καλή την καλοκαιρινή περίοδο στο Δήμο τους, ενώ και αυτήν την περίοδο τα πρώτα δείγματα για τον ορεινό όγκο είναι αρκετά ικανοποιητικά.Επίσης μίλησε για θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και πώς διαχειρίζονται τα κρούσματα που παρουσιάζονται στην περιοχή τους (είτε πρόκειται για την κοινότητα είτε για τα σχολεία), ενώ επεσήμανε την ανάγκη για οδηγούς στο Κέντρο Υγείας Άστρους, ένα πρόβλημα που φαίνεται πως παραμένει παρά τις συνεχείς αναφορές στην συγκεκριμένη έλλειψη.

Ο κ.Καμπύλης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου του, αφού η φετινή παραγωγή είναι και μειωμένη ποσοτικά αλλά και κακή ποιοτικά. Προσπαθούν λοιπόν να δουν πώς θα μπορέσουν να στηρίξουν τους παραγωγούς τους, ώστε να καλύψουν την ζημιά που έχουν υποστεί. Ενώ όσον αφορά την ελαιοπαραγωγή εδώ τα πράγματα είναι καλύτερα, αν και όπως είπε υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με τις αποζημιώσεις.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον σχεδιασμό τους όσον αφορά τα έργα σε διάφορους τομείς, αλλά και για την διαβούλευση που κάνουν για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, κάτι που γίνεται, όπως είπε πρώτη φορά.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόβλημα που υπάρχει στο δρόμο προς το Παράλιο Άστρος (διασταύρωση), όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες και από το Δήμο και από την Περιφέρεια για την επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση των απαραίτητων έργων.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Δημάρχου στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα