Κανελλόπουλος: Πως θα λειτουργούν οι λαϊκές μέσα στο σκληρό lockdown (video)

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021 14:49

Έκκληση στους παραγωγούς και τους καταναλωτές να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας απηύθυηνε μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, ενόψει της λειτουργίας των λαϊκών αγορών τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:“Πράγματι την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα την Πέμπτη (25/2) προέκυψε το ΦΕΚ που βγήκε ο Δήμος μας σε “κόκκινο” με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να λειτουργήσουν οι λαϊκές τα Σάββατα.

Δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα εκείνη την στιγμή να αλλάξει αυτό. Άλλαξε με σημερινό (2/3) ΦΕΚ νομίζω ότι επιτρέπεται και στις “κόκκινες” περιοχές να λειτουργούν τα Σάββατα. Έτσι και αλλιώς και να μην γινόταν αυτό, θα γίνονταν οι λαϊκές στην Πλατεία Μαντινείας. Τώρα θα γίνει κανονικά και το Σάββατο κανονικά στην Πλατεία Βαλτετσίου και στην Πλατεία Θεοκρίτου τηρώντας όλα τα μέτρα που έτσι και αλλιώς προβλέπονταν.

Δεν άλλαξε τίποτα ως προς τα μέτρα απλά αυτή την φορά θα πρέπει και κάνω έκκληση και προς τους πωλητές και προς τους ανθρώπους που θα πάνε να ψωνίσουν, να τηρηθούν απαραίτητα τα μέτρα αυτά γιατί από ότι ξέρετε και εσείς και όλος ο κόσμος, δεν πάμε καλά στον Δήμο από κρούσματα.

Έχουμε συνεχή κρούσματα. Θα πρέπει να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο”.

Στην συνέχεια πρόσθεσε:

-“Για να διευκολύνουμε τα μέτρα ακόμα περισσότερο, ήδη έχω βγει με τον επόπτη, τον υπάλληλο του Δήμου που είναι στις λαϊκές, έχουμε βάλει διαγραμμίσεις για τις θέσεις των παραγωγών και των εμπόρων στην Πλατεία Μαντινείας που θα λειτουργήσει αύριο (3/3).

Έχουμε ετοιμάσει και την Πλατεία Θεοκρίτου και ενδεχομένως αύριο (3/3) θα πάμε να διαγραμμίσουμε την Πλατεία Βαλτετσίου ώστε να μην έχουμε παρεκκλίσεις ως προς την τοποθέτηση των πωλητών.

Να διευκολύνουμε περισσότερο ακόμα στο να τηρηθούν τα μέτρα γιατί το πρωί που κατεβαίνει ο κόσμος και στήνουν εκεί, δεν είναι απλά τα πράγματα, αν δεν έχουν κάτι να τους καθοδηγήσει.

Θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά, γιατί από ότι έχω και έτσι θα γίνει, θα υπάρξουν αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι”.

για να συνεχίσει λίγο αργότερα:

-“Δεν έχουμε κάνει τεστ στους παραγωγούς που έρχονται από άλλες περιοχές “κόκκινες” γιατί και επί της ουσίας δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα. Ένα rapid test με όση
αξιοπιστία και να διαθέτει τις προηγούμενες ημέρες, δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό.

Το θέμα είναι αν τηρηθούν τα μέτρα όπως πρέπει με τις αποστάσεις, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Αν θα γινόταν να κάνουμε rapid test στους άλλους νομούς, θα έπρεπε να έχουμε και εμεις rapid test στους παραγωγούς μας που έτσι και αλλιώς εδώ καθημερινά από οτι βλέπετε, διενεργούνται τέτοιοι έλεγχοι.”

Οι λαϊκές θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός αν έχουμε κάτι νεότερο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας“.