Καρύταινα | Εγκαινιάστηκε η έκθεση για την Τηνιακή Μαρμαρογλυπτική (vid,ph)

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 11:54

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου στον Πύργο της Λεβένταινας

Παρούσα και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία ΒλαζάκηΣτον απόηχο του έτους του διάσημου Τήνιου μαρμαρογλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά πραγματοποιήθηκαν στην Καρύταινα και στον Πύργο της Λεβένταινας, το Σάββατο 2 Μαρτίου τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης για την Τηνιακή Μαρμαρογλυπτική.

Τα έργα 24 σύγχρονων Τήνιων Μαρμαρογλυπτών θα εκτίθενται μέχρι τις 30 Απριλίου στον Πύργο της Λεβένταινας και δίνουν την ευκαιρία σε όλους όσοι την επισκεφτούν να γνωρίσουν την τέχνη της γλυπτικής που αναπτύχθηκε στο Νησί της Μεγαλόχαρης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη καθώς και εκπρόσωποι από το Δήμο Τήνου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Σώχο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση μεταξύ άλλων απηύθυναν ο Βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος καθώς και η Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα Καραπαναγιώτου, που αναφέρθηκε στα έργα αναστήλωσης και ανάδειξης του Κάστρου της Καρύταινας.

Για την έκθεση και την σχέση της με την Αρκαδία, λόγω των Λαγκαδινών μαστόρων, αλλά και της παρουσίας των Τήνιων Μαρμαρογλυπτών στο παρελθόν στον τόπο μας (έχουν σχεδιάσει γλυπτά στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης στην Τρίπολη και όχι μόνο) μίλησαν τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρυτινών κ. Αδαμόπουλος όσο και ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Σώχος.

Μετά τις ομιλίες στο Δημοτικό Σχολείο Καρύταινας ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Samstag, 2. März 2019