Κατάμεστο το Πνευματικό κέντρο της Αγ.Βαρβάρας για την εκδήλωση προς τιμήν του Νεομάρτυρα Παύλου (vid,ph)

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 21:28

Έναρξη εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο του πολιούχου της Τρίπολης

Μικρό αποδείχθηκε το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, αφού πλήθος πιστών βρέθηκε στο χώρο, το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του Νεομάρτυρα Παύλου από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.Μία εκδήλωση που αποτελεί στην ουσία την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο του Νεομάρτυρα Παύλου. Είναι γνωστό πως στην πόλη θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος.

Στην εκδήλωση της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον καθηγητή Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμά Ιωαννίδη, γενικότερα για την σημασία του μαρτυρίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικότερα για το μαρτύριο του Νεομάρτυρα Παύλου.

Στην συνέχεια ο Ιεροψαλτικός Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας έψαλε ύμνους της Ακολουθίας του Νεομάρτυρα Παύλου αλλά και του Τριωδίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Αρχιμανδρίτης π.Ιουστίνος, ενώ παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο της Αγ.Βαρβάρας για τον Νεομάρτυρα Παύλο