Κατάμεστο το Πνευματικό της Τρίπολης για την παρουσίαση της “Ιστορίας ενός 40άρη” (vid, ph)

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 08:32

Ανακοίνωση για κατασκευή νέου σύγχρονου κλειστού Γυμναστηρίου από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη

«Η ιστορία ενός 40αρη», η ιστορία δηλαδή της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού, παρουσιάστηκε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.Συγγραφέας ο Σταύρος Κουκάκης, που έχει ασχοληθεί με το μπάσκετ, ως αθλητής, αλλά κυρίως ως δημοσιογράφος και κατέγραψε μετά από έρευνα 16 μηνών, την ιστορία της ομάδας της Τρίπολης που έπαιξε στα σαλόνια της Α’ Εθνικής και φιλοδοξεί να επιστρέψει εκεί.

Ανεξάρτητα από την αθλητική πορεία του ο Αρκαδικός αποτελεί , όπως ειπώθηκε από τους δημοσιογράφους – παρουσιαστές του βιβλίου Σωτήρη Τριανταφύλλου και Βασίλη Σκουντή, μία ομάδα –πρότυπο, μία ομάδα με ήθος και πολλές προοπτικές.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ Τρίπολης Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος και οι δημοσιογράφοι Γιώτα Καμπισιούλη και Μαρία Γαβρήλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν μέσω γραπτού μηνύματος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να παρίσταται, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδ.Κωνσταντινόπουλος και ο Νίκος Κωστόπουλος, πολιτευτής στην Αθήνα.

Μίλησαν πριν την παρουσίαση του βιβλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που ανακοίνωσε και τη δημιουργία νέου κλειστού Γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης καθώς και η πολιτευτής Εύη Τατούλη και ο Πρόεδρος του Αρκαδικού Μιχάλης Σμυρνιώτης που απένειμε τιμητική πλακέτα στον συγγραφέα του βιβλίου Σταύρο Κουκάκη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε και ο ιδρυτής του Αρκαδικού Τάσος Σμυρνιώτης, ο οποίος αποτελεί μία σημαντική προσωπικότητα στα αθλητικά πράγματα της Τρίπολης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια από την Άννα-Μαρία Μπιλίδα, ενώ ο ταλαντούχος Βασίλης Γεωργόπουλος την συνόδευσε στο πιάνο.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας Κ.Βλάσης (δε θέλησε να απευθύνει κάποιον χαιρετισμό ), ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης και Γιάννης Κατσίρης, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Θ. Καραλής και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Γιαννακόπουλος.

Επίσης ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σμυρνιώτης όπως και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Ακόμα παρόντες ήταν εκπρόσωποι της ομάδας του Αρκαδικού αλλά και του Αστέρα Τρίπολης , ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κοτραφούρης και βέβαια πολλοί φίλοι του αρκαδικού μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου.