Καταγγελία ακροατή για την Παιδιατρική – Η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 11:40

“Γέννησε η κόρη μου την Παρασκευή στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και δεν υπήρχε κανένας παιδίατρος το Σαββατοκύριακο, για να εξετάσει το νεογέννητο”, μας κατήγγειλε ακροατής της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης έγινε δέκτης παραπόνων, για την λειτουργία της Παιδιατρικής στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, από ακροατή ο οποίος μας γνωστοποίησε, πως το Σαββατοκύριακο δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να καλέσει ο ίδιος ιδιώτη γιατρό, προκειμένου να εξετάσει το νεογέννητο εγγόνι του.Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου κ.Πέτρο Τομαρα, μας δήλωσε: “Όταν ανέλαβα καθήκοντα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, υπήρχε ένας μόνο παιδίατρος. Αργότερα καταφέραμε να έχουμε τρεις. Η μια παιδίατρος απουσιάζει αυτό το διάστημα με άδεια εγκυμοσύνης και πλέον έχουμε δυο παιδίατρους, που δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Έχει ήδη προκηρυχθεί θέση για έναν ακόμα παιδίατρο και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, θα γίνονται οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους”, ενώ συμπλήρωσε: “Όταν δεν εφημερεύει το Παναρκαδικό νοσοκομείο, έχουμε φροντίσει να εφημερεύει κάποιο όμορο νοσοκομείο, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Πάντα ανακοινώνονται τα νοσοκομεία που εφημερεύουν, για να τα γνωρίζουν και οι ασθενείς. Πιστεύω, πως σύντομα θα καλυφθεί η θέση του παιδιάτρου, καθώς και οι θέσεις του αναισθησιολόγου και του καρδιολόγου”.

* Ο κ. Τομαράς θα φιλοξενηθεί την Πέμπτη 16/08 στις 09:30 πμ στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, στην εκπομπή «Βουτιά στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία» για να αναλύσουμε μαζί όλα τα θέματα που αφορούν στο Παναρκαδικό Νοσοκομειο.