Καταγγελία Γούργαρη για χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού από εταιρεία στην Παλαιόχουνη

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021 21:00

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βαγγέλης Γούργαρης προχώρησε σε μια καταγγελία κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, πως από την μέρα που εγκαταστάθηκε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη, γίνεται ανεξέλεγκτη χρήση νερού. “Μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων και δική μου ήρθατε σε συνεννόηση με την εταιρεία. Δεν υπήρξε ενημέρωση μέχρι σήμερα για το περιεχόμενο της συνεννόησης, αλλά αυτό δεν έχει αξία, γιατί οι πληροφόρηση μου λέει, πως η εταιρεία συνεχίζει, να παίρνει μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ περιορίζετε το νερό σε αγρότες. Εφαρμόσατε την απόφαση των κατοίκων για 100 τόνους νερού ημερησίως; Τηρείται η συμφωνία σας; Να αποκαταστήσετε τις αρδευτικές ανάγκες σε αγρότες”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Γούργαρης.Στην απάντηση του ο Δήμαρχος, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δεν ισχύει αυτό που λέτε για τους αγρότες. Έγινε υδροληψία από την Τερνα, έφεραν οι κάτοικοι – μετά από γενική συνέλευση – μια απόφαση και συμφωνήθηκε και με την εταιρεία τα όσα έλεγε η απόφαση, η οποία και εφαρμόζεται”, ενώ πρόσθεσε: “Ξέρετε φαντάζομαι, πως εκεί για πάνω από 4 χρόνια γινόταν χρήση νερού από κάποιους αγροτες, χωρίς να πληρώνεται η ΔΕΗ και χωρίς να ξέρουμε ποιος θα πληρώσει τα χρωστούμενα τελικά. Γίνεται μια προσπάθεια μήπως μπορέσει να τα πληρώσει η ΤΕΡΝΑ παρόλο που δεν ήταν εκεί αυτά τα χρόνια”.

Ο κ.Γούργαρης συνέχισε λέγοντας: “Δεν πήρα απάντηση για τους τόνους. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ΤΕΡΝΑ παίρνει πολύ περισσότερο νερό. Το οτι κόβεται το νερό σε 2-3 αγρότες είναι γεγονός. Τώρα αν τα κάνουν αυτά τα πράγματα κάποιοι αρμόδιοι στο όνομα του Δήμου, δεν σημαίνει πως απαλλάσσεται ο Δήμος από την ευθύνη. Αν υπάρχουν ευθύνες για παλαιότερα χρόνια για την διαχείριση του δικτύου, υπάρχουν και υπεύθυνοι”.

Κλείνοντας ο κ.Τζιούμης τόνισε: “Θα το διερευνήσω αύριο το θέμα. Ο Δήμος δεν έχει δώσει ποτέ εντολή να κοπεί το νερό σε αγρότες”.