Καταγγελία ΚΚΕ για την ανοχή του Δ. Τρίπολης στη Χρυσή Αυγή

Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 13:29

Σε ανακοίνωσή του το τοπικό ΚΚΕ αναφέρει:

«Την Τρίτη 29/04 πραγματοποιήθηκε διακομματική σύσκεψη, που συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή Τρίπολης με θέμα την παραχώρηση χώρων και την προβολή θέσεων για την προεκλογική περίοδο.Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά την έναρξη της συνεδρίασης απαίτησε να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής που ήταν παρόντες. Απαίτησε να αποχωρήσουν οι υπόδικοι, εγκληματίες, ναζιστές. Ταυτόχρονα ζήτησε από την Δημοτική αρχή να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος και καμία διευκόλυνση στην ναζιστική – εγκληματική οργάνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής κ. Καπόγιαννης, αρνήθηκε τον αποκλεισμό της ΧΑ.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ που και αυτοί αρνήθηκαν τον αποκλεισμό της ΧΑ, ενώ με τη στάση τους κάλυψαν την παρουσία των εκπροσώπων της ΧΑ οι υπόλοιποι παρόντες (εκπρόσωπος υποψήφιου Περιφερειάρχη Μπουντρούκα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόσνος, εκπρόσωπος του υποψήφιου Δημάρχου Τσιαμούλου).

Μπορούσαν και έπρεπε να πάρουν τέτοια πολιτική απόφαση. Το έχουν κάνει άλλοι Δήμοι όπως της Αθήνας, της Πάτρας κτλ. Όμως δεν ήθελαν.

Όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή του κ. Παυλή, που στις επερχόμενες εκλογές στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, οι διάφοροι «προοδευτικοί» αλλά και «συντηρητικοί», αθωώνουν με την στάση τους την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση και της δίνουν βήμα να δηλητηριάζει το λαό της πόλης μας, στο όνομα μάλιστα της «Δημοκρατίας».

Η στάση τους αυτή απόδειξε στην πράξη το πόσο κούφια λόγια είναι οι «προοδευτικές συμμαχίες ενάντια στην ακροδεξιά» που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την μία ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και από την άλλη, μέσω του υποψήφιου δημάρχου που στηρίζει, δίνει βήμα στην ΧΑ να προπαγανδίζει τις θέσεις της. Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα, όπως οι κοινές φωτογραφήσεις με τους Ναζί στα νησιά του Αιγαίου, οι κοινές συναθροίσεις σε μια σειρά εκδηλώσεις, η συγκυβέρνηση με τον ακροδεξιό Καμμένο για 4 χρόνια και τώρα με διάφορους ακροδεξιούς κτλ.

Ο λαός της Τρίπολης να βγάλει τα συμπεράσματά του!

Η μόνη απάντηση στους ναζί, το φασισμό και την ακροδεξιά είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.»