Καταργούνται ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης | Σταθοπούλου στη ΔΡΤ: “Δεν μπορείς να παίζεις με την ψυχολογία και το μέλλον των παιδιών” (ήχος)

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 10:42
φωτο αρχείου

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής η κα.Ντίνα Σταθοπούλου -πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Επαλ Τρίπολης – για τις ειδικότητες των ηλεκτρολόγων και των βρεφονηπιωκόμων που αποφασίστηκε τελικά να μην λειτουργήσουν ούτε την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η κα.Σταθοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:“Το να πάρει ένα θέμα διαστάσεις δεν είναι η λύση. Δυστυχώς πιάνονται απο μια ουσία και μετά την αφήνουν.

Δυστυχώς ανακαλύπτω πως εκμεταλλεύονται το οποιο βήμα τους δίνουν για να προβάλλονται και μετά τίποτα. Ναι μεν ασχολήθηκαν μέχρι να πάει το θέμα στην Βουλή σαν επερώτηση και μετά τίποτα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν μπορείς να παίζεις με την ψυχολογία και το μέλλον των παιδιών. Αυτό το ζήτημα υπάρχει από το 2019 και έχουμε τώρα φτάσει σε ένα σημείο να υπάρχουν 60 παιδιά που θα πρέπει να διακτινιστούν σε δυο νομούς. Θλίβομαι και δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό επιβάλλονται αυτά τα πράγματα σε ένα σχολείο που επιτελεί και έργο.

Ακόμα και ένα παιδι να υπάρχει σε ένα τμήμα από την στιγμή που υπάρχουν καθηγητές θα πρέπει να λειτουργεί.

Οι ειδικότητες αυτές δεν λειτουργούσαν από το 2017 και από το 2019 τα παιδιά ζητούν να λειτουργήσουν. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε. Για ποιο λόγο καταργήθηκαν και τα παιδιά αναγκάζονται να ακολουθούν άλλες ειδικότητες που δεν τα ενδιαφέρουν; Θα πρέπει να μας φτάσουν σε σημείο να ζητήσουμε την παρέμβαση βουλευτή της Αρκαδίας για να κάνουμε ρουσφέτι. Τα λέω ωμά αλλά έχουμε αγανακτήσει.

Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση στο γιατί δεν θα λειτουργήσουν αυτές οι ειδικότητες. Θέλουμε να κάτσουν και να ασχοληθούν με την υπόθεση, γιατί δεν είμαστε τριτοκοσμική πόλη. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Υπάρχει προσωπικό και εργαστήρια για να λειτουργήσουν οι ειδικότητες εδώ στο 1ο ΕΠΑΛ.

Και ο περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας συμφωνούν με τα όσα ζητάμε και δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί απορρίπτεται τελικά το αίτημα. Δεν βγήκαμε στους δρόμους, να φωνάζουμε, για να μην είμαστε γραφικοί. Προχωράμε με αξιοπρέπεια, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη.

Θέλω τα πράγματα να εξελιχθούν, όπως αρμόζει. Σε άλλα ΕΠΑΛ έχουν δημιουργηθεί κάποιες ειδικότητες. Αυτό το σχολείο έχει ξεκινήσει κάποιες δεκαετίες πριν και ηταν δομημένο με αυτές τις ειδικότητες εξαρχής. Το αν θα λειτουργήσουν ή οχι κάποιες ειδικότητες, έπρεπε να είναι απόφαση της περιφερειακής αρχής διεύθυνσης Πελοποννήσου. Δεν ζητάμε ούτε να προσλάβουν εκπαιδευτικούς, ούτε να φτιάξουν εργαστήρια. Υπάρχουν όλα!

Μέχρι στιγμής αυτό που έχω σκεφτεί και θα το προτείνω και στους γονείς είναι να κάνουμε επαναφορά της επερώτησης στην Βουλή, για να επανεξεταστεί το θέμα και να μας που για ποιο λόγο δεν αφήνουν το σχολείο να λειτουργήσει όπως πρέπει. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει και με τον κ.Βλάση και πρέπει να πάρει θέση και να τελειώσει ο ίδιος το θέμα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: