Κατάσταση συναγερμού για κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή (06/08) στο Δήμο Τρίπολης

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 15:23

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γεώργιος Οικονομόπουλος, ενημερώνει ότι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στον Δήμο μας είναι ακραίος- κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία κινδύνου 5) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης επέκτεινε το ωράριο των πυροφυλάκων (09:00-21:00) και έχει σε ετοιμότητα τους οδηγούς μηχανημάτων έργων και της υδροφόρας.Μεικτά περίπολα Πυροσβεστικής – Στρατού – Αστυνομίας θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας ενώ με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση σε υπαίθριο χώρο, ρίψη πυροτεχνημάτων, κάπνισμα μελισσιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.