Καθαρίστηκαν τα ρέματα στη Δ.Ε Κορυθίου (ph, vid)

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 15:39

Σε συνεργασία του Δήμου με την εταιρία ΔΕΣΦΑ – που πραγματοποιεί το έργο του αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της Δημοτικής ενότητας Κορυθίου – ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό, τον καθαρισμό ρεμάτων στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Βασιλείου, Νεοχωρίου, Ζευγολατιού, Στενού και Παρθενίου.Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος της Αρκαδικής Πρωτεύουσας Γιάννης Σμυρνιώτης με τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης – υπεύθυνο Δ.Ε Κορυθίου – Ανδρέα Μπούρα, είδαν από κοντά τις εργασίες οι οποίες έχουν γίνει ως τώρα στις παραπάνω περιοχές και έλεγξαν τις καταβόθρες τόσο του Ζευγολατιού, όσο και τη μία από τις τρείς του Παρθενίου.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές του Κορυθίου αλλά και της Τεγέας, είναι μεγάλης αγροτικής εκμετάλλευσης και γι’αυτό έσπευσαν άμεσα και ενόψει του χειμώνα, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίας καθαρισμού αυτών των ρεμάτων, ενώ ορισμένες καταβόθρες και ρέματα, είχαν να καθαριστούν για χρόνια. Ο κ. Σμυρνιώτης επεσήμανε ότι θα πρέπει να καθιερωθεί μια περιοδική συντήρηση, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι αγρότες παραγωγοί των περιοχών, όπου υπάρχουν ρέματα και καταβόθρες, κυρίως από πλημμύρες.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μπούρας σημείωσε ότι η διαδρομή του όλου έργου ανέρχεται στα 20 χιλιόμετρα και έτσι με αυτόν τον τρόπο, η περιοχή θωρακίζεται σε ένα ενδεχόμενο βαρύ καιρικό φαινόμενο. Παρτάλληλα, υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιοι καθαρισμοί και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρίπολης.

Μαζί Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τόνισαν ότι και οι πολίτες θα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όσον αφορά την προσοχή και τον καθαρισμό των ρεμάτων, από ρίψεις απορριμμάτων και μπάζων.