Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» με τρεις τραυματίες

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 14:07
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε λίγο πριν τη 1:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό στην περιοχή βρίσκονταν τρεις βάρκες οι οποίες αναποδογύρισαν, ενώ υπήρχαν φόβοι για αγνοούμενους.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχώρησε με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο, όπου στη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» σημειώθηκε η κατολίσθηση των βράχων. Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μετέβησαν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί, όπου συμμετείχαν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση.Τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων στη παραλία του «Ναυαγίου».

Στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου ώστε να ερευνήσει την πληροφορία για τρεις αγνοούμενους κάτω από τους βράχους που έπεσαν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Νεότερη ενημέρωση (13.49): Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος από την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» Ζακύνθου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ