Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Πόρτο Χέλι (vid)

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 09:52

19χρονος μετανάστης από το hot-spot στο Πορτο Χέλι Αργολίδας, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και το βράδυ της Δευτέρας 20 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω υποκείμενου νοσήματος, θα μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες για άλλη αιτία, όπου όμως λόγω των όσων είχαν συμβεί με τα κρούσματα της εργαζόμενης στο hot-spot αλλά και της 29χρονης μετανάστριας, νοσηλεύεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους ασθενείς με κορονοϊό.Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αναμένουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς ολικής καραντίνας βρίσκεται το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, στο οποίο φιλοξενούνται 470 αιτούμενοι ασύλου, καθώς τη Δευτέρα έγινε γνωστός ο εντοπισμός ενός κρούσματος κορωνοϊού σε έγκυο γυναίκα από τη Σομαλία.

Επί τόπου μετέβησαν ο Καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε δειγματοληψίες, ώστε να διαπιστωθεί αν ο ιός έχει εξαπλωθεί.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του OPEN και του Ζήση Μούσιου από το ξενοδοχείο.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr