Κέφι και χορός μέχρι το πρωί στη γιορτή του κρασιού στο Ζευγολατιό Μαντινείας (vid,ph)

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 10:37

Παρών και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η γιορτή κρασιού που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 1η Σεπτεμβρίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλοδέντρων Ζευγολατιού σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Ζευγολατιό ΔΕ Κορυθίου Δήμου Τρίπολης.Η γιορτή έχει καταστεί θεσμός και σκοπός της είναι η προβολή και ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας κρασιού, του μοσχοφίλερου, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ποικιλίες στο ελληνικό κρασί.

Φέτος η παραγωγή, μπορεί να μην ήταν αυτή που ήθελαν οι αμπελοκαλλιεργητές, αλλά και πάλι, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, “δεν το βάζουν κάτω” και συνεχίζουν να παλεύουν για την μεγαλύτερη προώθηση ενός από το πιο γνωστά αρκαδικά προϊόντα.

Τους παρευρισκόμενους διασκέδασαν ο Αντώνης Κυρίτσης και η Σταυρούλα Δαλιάνη. Στο κλαρίνο ο Μάκης Μποροδήμος και στο βιολί Γιώργος Μαρινάκης.

Το κέφι και ο χορός δεν σταμάτησαν μέχρι το πρωί ενώ το κρασί έρρεε άφθονο σε όλα τα τραπέζια, αφού είχε την τιμητική του.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί αιρετοί, μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, οι Αντιπεριφερειάρχες Βαγγέλης Γιαννακούρας και Γιώργος Ρουμελιώτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη και Γιώργος Αθανασόπουλος και πλήθος κόσμου.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Γιορτή κρασιού στο Ζευγολατιό Μαντινείας-2018