Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας | Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 14:50

Το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Με συντροφιά τα παραμύθια», τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.«Με συντροφιά τα παραμύθια»: Ημερίδα που υλοποιείται με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών 2019, Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Δομή ημερίδας

7.00 Χαιρετισμοί

7.15 Παρουσίαση της Δράσης του Κέντρου Πρόληψης «Τα παραμύθια της Γιαγιάς πάνε σχολείο» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – μια δουλειά βασισμένη στο Λαϊκό Παραμύθι της Πατρίδας μας.

• Πρόληψη και Παραμύθι: Σίδερη Ιωάννα, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης.

• Εκπαιδευτικοί και παραμύθι – η φετινή εμπειρία του Κέντρου: Τραχανά Φωτεινή Κοινωνιολόγος, Στέλεχος Πρόληψης.

• «Δράσεις με το παραμύθι από τη σχολική τάξη»:

α. Παρουσίαση από τις νηπιαγωγούς: Βεργάκη Γιάννα, Αποστολοπούλου Γεωργία, Παναγοπούλου Δέσποινα (2ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης).

β. Παρουσίαση από την νηπιαγωγό Αφροδίτη Παπαγεωργίου (Δημοτικό Σχολείο Βαλτεσινίκου).

7.45 Ομιλία: «Περπατώ μες στο δάσος: η Κοκκινοσκουφίτσα στο δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση». Πατσιλίβα Μαρία Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στη Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ Γ.Ν.Α. Γεννηματάς – Συγγραφέας.

8.00 «Ο γεωργός και ο λύκος». Δραματοποίηση παραμυθιού από τα παιδιά του εργαστηριού του Κέντρου Πρόληψης «Τα παιδιά της Γιαγιάς πάνε σχολείο».

8.30 «Δύσκολοι καιροί για δράκους – το παραμύθι της κυρα-Ρήνης». Παρουσίαση Παραμυθιού από την ομάδα συνεργασίας: ερασιτεχνικό θέατρο «Δράστες» – Σύλλογος ΑμεΑ – Εθελοντών Κέντρου Πρόληψης.

Συντονισμός εργαστηρίου: Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας.

Λίγα λόγια ακόμα…

«Ο γεωργός και ο λύκος»: Παραμύθι από το πρωτότυπο υλικό πρόληψης δημιουργημένο από το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας «Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο».

Λίγα λόγια για το παραμύθι: Μέσα από το παραμύθι αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να ζητούν βοήθεια στις δύσκολες στιγμές από άτομα που εμπιστεύονται, να αναγνωρίζουν την αξία της ομάδας και να δρουν ομαδικά και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με ψυχραιμία και λογική.

Συντονισμός εργαστηρίου:

Τα παιδιά της ομάδας: Ιάνκου Γεωργία, Σίντι Alla, Παναγιώτης Αρβανίτης, Ραφαέλα Βαλέση, Θεοχάρης Βαρβατσούλης, Κωστάρα Καλλιόπη, Θάνος Γούτος,, Αγάθη Δουμάζου, Καλλίθρακας Χρήστος, Βάγια Ευαγγελία, Κων/νος Γκανάς, Στέλιος Αγγελονίδης, Χρήστος Καλλίθρακας, Γιώργος Κοσκινάς, Κατραλής Κων/νος, Έλενα Κανέλλη, Καραβούλια Κατερίνα, Καρπούζου Χριστίνα, Βασιλική Γεωργούλη.

«Δύσκολοι καιροί για δράκους – το παραμύθι της κυρα-Ρήνης».

Λίγα λόγια για το παραμύθι – από Δράστες…Oμάδα συνεργασίας: ερασιτεχνικό θέατρο «Δράστες» – Σύλλογος ΑμεΑ – Εθελοντών Κέντρου Πρόληψης.

«Η διαφορά ανάμεσα στο ψέμα και το παραμύθι είναι ότι το ψέμα σε βοηθά να υπεκφεύγεις τις δυσκολίες της ζωής ενώ το παραμύθι να τις αντιμετωπίζεις»

(Το λαϊκό παραμύθι: Πλούσια η παράδοση … εξακολουθεί να εμπνέει και τους σύγχρονους Ελληνες. Σύμβολα, σχήματα για …..)

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΑΝΕΛΙΞΗ»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 2, 22131 ΤΡΙΠΟΛΗ – ΤΗΛ. / ΦΑΞ : 2710235243 E-MAIL:kpnna_@otenet.gr www.kparkadias.wordpress.com