Κέντρο Πρόληψης | «Ζωγραφίζουμε για τη ζωή»: Ένα μήνυμα χαράς και δημιουργίας

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 09:37

Μαζί με πολλά παιδιά και πλήθος από χαμόγελα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 19 Ιουνίου, το Εργαστήρι για Παιδιά :  “Ζωγραφίζουμε για τη Ζωή” του Κέντρου Πρόληψης, στην Πλατεία Πετρινού.

Ο κ. Δημήτρης Βόσνος καλωσόρισε τον κόσμο και τα παιδιά στην εκδήλωση «χαρά της ζωής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Παράλληλα, επισήμανε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 26η Μαΐου, την προγραμματισμένη δηλαδή, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών.Υπενθυμίζοντας , ότι η κάθε εποχή φέρνει νέα δεδομένα , ακόμη και το φάσμα των εξαρτήσεων διαφοροποιείται. Ο κ. Πρόεδρος τόνισε, ότι αυτό που θα προδώσει αξία στο κοινωνικό αυτό μήνυμα είναι η συντονισμένη προσπάθεια πρόληψης των εθισμών. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, το Κέντρο Πρόληψης, με τα άξια στελέχη του, έχει ενεργό δράση σε όλους τους Δήμους του Ν. Αρκαδίας και επιθυμεί να μυήσει ακόμα περισσότερο κόσμο στην συντονισμένη προσπάθεια που κάνει να διασφαλίσει τις χαρές της ζωής μακριά από κάθε είδους εθισμό.

Η κ. Τραχανά, κοινωνιολόγος και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης της πόλης, δήλωσε πως η εκδήλωση συμπεριέλαβε το εργαστήρι για παιδιά προκειμένου με επικοινωνήσει το μήνυμα της ζωτικότητας της συνύπαρξης και της ουσιώδους επικοινωνίας μέσα από πράγματα που αγαπάμε και επιθυμούμε να μιλάμε γι’ αυτά. Με κατευθυντήρια σκέψη τη χαρά και τη δημιουργία το Κέντρο Πρόληψης δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει σ’ αυτή τη γιορτή, τη μουσική και να ενώσει τον κόσμο που παρευρέθηκε μέσα από ένα αίσθημα δημιουργίας και συμμετοχικής διασκέδασης.

Τα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο της Πλατείας ζωγράφισαν για όσα αγαπούν και όσα τους αρέσει να κάνουν, ενώ οικογένεια και θάλασσα ήταν τα αγαπημένα θέματα. Αργότερα, ακολούθησε η συναυλία, την οποία στελέχωσαν εξαιρετικοί  μουσικοί από την Τρίπολη. Το κοινό διασκέδασαν μουσικά οι Στεφανία Γάτσακου, Κωνσταντίνα Κατσογιάννη, Βασίλης Γεωργακόπουλος, Διονύσης Σαλαβράκος και Θοδώρης Καπαρέλος.

Ζωγραφίζουμε για τη ζωη