Κερασίτσα| Εκδήλωση για τον Γρηγόρη Λαμπράκη – Σ.Βούλτεψη: “Είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε την πίστη μας στα ίδια εκείνα ιδανικά” (vid/ph)

Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 10:52

Δείτε την εκδήλωση μνήμης και τιμής, για τον ήρωα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που πραγματοποιείται στη γενέτειρά του, Κερασίτσα Αρκαδίας:Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κερασίτσας κ.Γιάννης Χασάπης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί μετά από μια προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, το φετινό διήμερο εκδηλώσεων είναι εξαιρετικό, όπως θα έπρεπε να είναι όλες οι εκδηλώσεις για τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Δήμαρχος αφουγκράστηκε το όραμα μας και διοργάνωσε αυτό το διήμερο εκδηλώσεων και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Θέλω να του ζητήσω και δημοσίως δυο βασικά πράγματα. Να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να ξεκινήσει ο πολυχώρος του Γρηγόρη Λαμπράκη και του χρόνου στα 60 χρόνια από την δολοφονία του να είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια του πολυχώρου μνήμης. Ακόμα να έχουμε μια πλατεία όπως αρμόζει στον Γρηγόρη Λαμπράκη”.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης στον χαιρετισμό του ανέφερε: “Σήμερα βρισκόμαστε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γρηγόρη Λαμπράκη για να τιμήσουμε την μνήμη μιας σπουδαίας προσωπικότητας. Η πορεία της ζωής του και η δράση του είναι οδηγός και φάρος για όλους μας ακόμα και σήμερα. Οι αγώνες του για δημοκρατία εξακολουθούν, να είναι φάρος για όλους τους Έλληνες. Θα πρέπει σαν λαός να εμπνεόμαστε από τους αγώνες του. Ο πολυχώρος κύριε πρόεδρε έχει τελειώσει και είναι να γίνει το τεχνικό έργο, αφού ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα πληρωμών, ενώ για την πλατεία πιστεύω πως μέσα στο καλοκαίρι φέτος θα έχει ξεκινήσει και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί”.

Η υφυπουργός μετανάστευσης και ασύλου κ.Σοφία Βούλτεψη βρέθηκε στην Κερασίτσα, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη. “Είμαστε εδώ όλες και όλοι μαζί για να διακηρύξουμε την πίστη μας στα ίδια εκείνα ιδανικά, για τα οποία ο Γρηγόρης Λαμπράκης έχυσε το αίμα του. Η οικογένεια μου έχει συνδεθεί με αυτό το μοιραίο κεφάλαιο της ιστορίας και είναι τιμή να συμβάλλω και εγώ προσωπικά σε αυτή την προσπάθεια για ενότητα”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της.

Στην συνέχεια η κα.Βούλτεψη αναφέρθηκε στην δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, αλλά και στο πως μια δημοσιογραφική ομάδα (ανάμεσα τους και ο πατέρας της Σοφίας Βούλτεψη) έφτασαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας αυτής.

Στη συνέχεια διαβάστηκαν των Αρκάδων βουλευτών κ.Κώστα Βλάση και κ.Γιώργου Παπαηλιού.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κα.Βούλτεψη:


ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΣ