Κέρδισε και φέτος το στοίχημα το Μελιτζάζ στο Λεωνίδιο- Παρών και ο Τσιρώνης (vids,ph)

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 14:42

Το φεστιβάλ “Μελιτζάζ” κέρδισε και φέτος το στοίχημα και προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών στο Λεωνίδιο που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου, εκθέσεις, αλλά και να απολαύσουν σε πρώτη πανελλήνια προβολή την ταινία “loving Vincent”, μία ταινία που είναι ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι και ζωντανεύει τους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Το φεστιβάλ “Μελιτζάζ” συμπλήρωσε αισίως 12 χρόνια και η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου.Ρεμπέτικη μουσική, ελληνικές νότες με latin ρυθμούς, τσιγγάνικες διαδρομές με τζαζ νότες, ποπ μουσική , βαλκανικοί ρυθμοί, αλλά και χοροί της Νότιας Κυνουρίας με πρώτον τον τσακώνικο γέμισαν τις όμορφες νύχτες στο Λεωνίδιο και χάρισαν ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες.

Εκτός όμως από την μουσική είχαμε και βραβεύσεις νέων ζωγράφων από την Σχολή Καλών Τεχνών, οι οποίοι ζωγράφισαν πίνακες εμπνεόμενοι από το Λεωνίδιο, την Τσακωνιά και το φεστιβάλ μελιτζάζ.

Επίσης είχαμε και την παρουσία του αν.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους φορέων και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μελιτζάνας και των παραγωγών καθώς και της κυκλικής οικονομίας.

Στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, το Σάββατο το βράδυ, εκτός από τον Υπουργό, παρόντες ήταν ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Κατσίρης και Δήμητρα Λυμπεροπούλου και οι δήμαρχοι Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης και Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Δείτε βίντεο με την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ (ομιλίες-χαιρετισμοί) και αποσπάσματα από εκδηλώσεις του μελιτζάζ καθώς και φωτογραφικό υλικό.

melitzazz 2017