«Κι αν ήσουν εσύ;» | Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ στην Τρίπολη (ήχος)

Τρίτη, 7 Μαΐου 2019 17:53

100 μαθητές και μαθήτριες από 5 σχολεία της Αρκαδίας παρουσιάζουν μία θεατρική σύνθεση για το μαζί της ζωής…

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 , ώρα 7:00 μ.μ., στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, συναντιούνται δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μιλούν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα – αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα – πως “μόνο μαζί μπορούμε”.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Συμμετέχουν τα σχολεία: Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, Μουσικό Γυμνάσιο Τρίπολης, Γυμνάσιο Τεγέας, 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης, 2ο Λύκειο Τρίπολης.

Οι εκπαιδευτικοί: Μάγκλαρη Μαρία, Κομπίλα Γεωργία, Ντελοπούλου Βασιλική, Παρασκευοπούλου Στεφανία, Δημητρέλη Καλλιόπη, Κόκλα Αικατερίνη, Κωστοπούλου Καλλιόπη, Πλιάκα Κωνσταντίνα, Νούτσου Χριστίνα, Τσαρουχάς Νικόλαος,Πανουκλιά Μαρία, Δημοπούλου Ευθυμία, Τσακιρίδου Κυριακή , Αργυροπούλου Καλλιρρόη.

Συντονισμός: Καζακώνη Πηνελόπη

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Συμμετέχει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “Δράστες”

Με τη στήριξη του Δήμου Tρίπολης

Γι’ αυτό το μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα από τα fm» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, η Πηνελόπη Καζακώνη, συνεργάτιδα Αρκαδίας του πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση, ενώ το μέλος της Θεατρικής Ομάδας «Δράστες», Παναγιώτης Καρδαράς, αναφέρθηκε στο θεατρικό δρώμενο του Σωτ. Παπαδημητρίου «Σαν τα χελιδόνια, λέλε μου», που θα ντύσει θεατρικά την εκδήλωση.