Κική Φράγκου | Τι λέει για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, για το ωράριο των φαρμακείων και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό (vid)

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 20:56

Τα φαρμακεία έχουν και αυτά οικονομικά προβλήματα και δεν παίρνουν κανένα επίδομα αν ασθενήσει ένας φαρμακοποιός, ούτε εντάσσονται σε κάποιον ΚΑΔ για ελαφρύνσεις

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έρθουν νέα αντιγριπικά εμβόλια, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας Κική Φράγκου, η οποία επισημαίνει πως τη φετινή περίοδο η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Τονίζει πως λανθασμένα θεωρείται πως το εμβόλιο της γρίπης δεν προφυλάσσει από τον κορωνοϊό και δεν απαιτείται για τους ανθρώπους που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.Καλεί τον κόσμο να μην ανησυχεί γιατί όποιος χρειάζεται το εμβόλιο θα το κάνει και δεν πρόκειται να μείνει κάποιος που το έχει ανάγκη χωρίς εμβολιασμό.

Στην συνέχεια σημειώνει πως για να μην κυκλοφορεί ο κόσμος αποφάσισαν να λειτουργούν μέχρι τις 4 το απόγευμα τα φαρμακεία τους και τις υπόλοιπες ώρες να υπάρχει ένα επικουρικό φαρμακείο μέχρι τις 8:30 το βράδυ και το διανυκτερεύον που έχει ορισθεί για την κάθε μέρα. Αυτό θα ισχύσει μέχρι να αρθεί το locdown.

Σχολιάζοντας τα του εμβολίου για τον κορωνοϊό σημειώνει πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια αλλά ακόμα και αν δοθεί έγκριση για κάποιο εμβόλιο δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει άμεσα στους πολίτες.

Τέλος, αναφέρεται και στις δυσκολίες που έχουν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με κόσμο και αν νοσήσει κάποιος φαρμακοποιός δεν λαμβάνει κάποιο επίδομα ενώ γενικότερα δεν εντάσσονται σε κανέναν ΚΑΔ για να λάβουν ελάφρυνση στο ενοίκιο ή να βγάλουν προσωπικό σε αναστολή και αυτό, όπως λέει χαρακτηριστικά, η κα. Φράγκου, γιατί συναισθάνονται τον κοινωνικό τους ρόλ.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της κας. Φράγκου στο βίντεο.