Κυκλοφοριακή μελέτη και καθαριότητα συζητήθηκαν στην επιτροπή διαβούλευσης Δ. Τρίπολης (vid,ph)

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 08:56

Τα θέματα θα συζητηθούν και στην επιτροπή ποιότητας ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Τρίπολης συζήτησε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, που συνεδρίασε στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, αργά το μεσημέρι της Τρίτης 8 Νοεμβρίου.Στην επιτροπή προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος και εκτός από τις παρεμβάσεις που έγιναν τόσο από αιρετούς όσο και από εκπροσώπους συλλόγων, τοποθετήθηκαν και παρουσίασαν ο μεν κ.Κοκοσιούλης, προϊστάμενος του τομέα καθαριότητας, τον κανονισμό καθαριότητας που συντάχθηκε και μετά την ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξεκινήσει η ισχύ του, και ο μελετητής κ.Ηλιόπουλος την κυκλοφοριακή μελέτη.

Όσον αφορά τον κανονισμό καθαριότητας θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων ενώ θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για την επέκταση της ανακύκλωσης. Στον κανονισμό που είναι συνολικά 31 σελίδες περιέχονται όλα όσα αφορούν το θέμα των απορριμμάτων σε επίπεδο Δήμου Τρίπολης, ώστε και η πόλη και τα χωριά να είναι καθαρά και να γίνεται σωστά η αποκομιδή.

Η κυκλοφοριακή μελέτη δε, είναι έτοιμη και σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και πολλοί δρόμοι θα μονοδρομηθούν ή θα αλλάξουν κατεύθυνση. Το σκεπτικό είναι η κίνηση να γίνεται σε δύο δακτυλίους, τον περιμετρικό και έναν πιο εσωτερικό και πιο κοντά στο κέντρο της πόλης.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την συζήτηση που έγινε στο πνευματικό κέντρο της Τρίπολης και τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Δημήτρη Βόσνου.