Κινέζοι από την εσωτερική Μογγολία επισκέφτηκαν την Αρκαδία (vid,ph)

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 15:29

Συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα

Πρώτο βήμα για αδελφοποίηση των δύο περιοχών που έχουν πολλά κοινά Την επίσκεψη Κινεζικής Αντιπροσωπείας από την εσωτερική Μογγολία με επικεφαλής τον κ. Fu Taizeng, Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του κρατιδίου, που έχει 20 εκατομμύρια κατοίκους, δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Η επίσκεψη των Κινέζων είχε σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του αυτόνομου κρατιδίου της Κίνας, αφού οι δύο περιοχές έχουν πολλά κοινά σημεία.

Η συνεργασία μπορεί να γίνει τόσο στον αγροτικό όσο και στον τουριστικό-πολιτιστικό τομέα, αφού πρόκειται για δύο περιοχές με μεγάλη ιστορία.

Η Κινεζική Αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μεταξύ άλλων την Αρχαία Ολυμπία και τις Μυκήνες και, όπως είπε ο κ. Fu Taizeng,  εντυπωσιάστηκαν από τον αρχαιολογικό πλούτο και την ιστορία της Πελοποννήσου αλλά και από την φιλοξενία των ανθρώπων της.

Ο κ.Γιαννακούρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως στόχος τους είναι να μην μείνει η συνεργασία στα χαρτιά αλλά να προχωρήσουν με συγκεκριμένα βήματα και να γίνει άμεσα η αδελφοποίηση που θα βοηθήσει και τις δύο περιοχές.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την επίσκεψη των Κινέζων στην Τρίπολη και στο γραφείο του κ.Γιαννακούρα.

Κινέζοι από Μογγολία στον Γιαννακούρα