Κοινή συνέντευξη Τζιούμη-Ορέ για την πορεία της αυτοαπογραφής στο Δήμο Τρίπολης (vid)

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021 17:30

Για την πορεία της αυτοαπογραφής στο Δήμο Τρίπολης μίλησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Προϊστάμενος της Στατικής Υπηρεσίας Αρκαδίας Γιώργος Ορές και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Η συνέντευξη δόθηκε στο Δημαρχείο της πόλης.Να αναφέρουμε πως η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή ολοκληρώνεται στις 13 Δεκεμβρίου και στην συνέχεια θα ξεκινήσει η απογραφή για όσους δεν έχουν προχωρήσει σε αυτοαπογραφή.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να απογραφούμε στον τόπο που μένουμε και όχι στον τόπο καταγωγής και ζήτησε να εμφανίσουμε πραγματικά στοιχεία και όχι να μετρηθούμε και να είμαστε λιγότεροι από όσοι είμαστε πραγματικά. Μάλιστα ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει σωστή απογραφή για να μπορεί ο Δήμος Τρίπολης να παίρνει πόρους βάσει του πραγματικού του πληθυσμού, όπως και να εντάσσεται σε προγράμματα που υπάρχουν και έχουν ως προϋπόθεση συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων σε ένα δήμο.

Ο κ. Ορές από τη δική του πλευρά τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, αν και θα ήθελαν να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή, ενώ διευκρίνισε πως είναι καλύτερη η έστω και μισή αυτοαπογραφή από την καθόλου, αφού αν ένας πολίτης έχει αφήσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή που δεν έχει ολοκληρώσει ο απογραφέας θα επικοινωνήσει μαζί του και θα τον καθοδηγήσει ώστε να ολοκληρωθεί η αυτοαπογραφή.

Επίσης ανέφερε πως δεν έχουν υπάρξει πολλοί απογραφείς που έχουν παραιτηθεί, αφού η αντικατάσταση απογραφέων φθάνει στο 10%.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου στο βίντεο.