Κίνημα Αλλαγής | Δράση για την ακρίβεια σε Λεωνίδιο και Τυρό

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022 21:05

Την Παρασκευή (01/04) αντιπροσωπεία με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε το Λεωνίδιο και τον Τυρό, όπου και συνομίλησαν με τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους των περιοχών για τις διεθνείς εξελίξεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξαιτίας της ακρίβειας, αλλά και για θέματα και προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, ανέδειξαν και τις προτάσεις τους που σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν. «αποτελούν ρεαλιστικές και κοστολογημένες λύσεις για να αντιμετωπίσει η χώρα τις πολλαπλές κρίσεις».Αναλυτικά σύμφωνα και με την επίσημη τοποθέτηση του κόμματος σε κρίσιμους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας, αναφέρθηκαν τα εξής:

«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ: Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού οδήγησε τη χώρα στην σημερινή κατάσταση αναφορικά με το θέμα της ακρίβειας και της ανασφάλειας που μαστίζει την κοινωνία. Είμαστε η μόνη χώρα που αύξησε την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο κατά 25%. Σήμερα αγοράζουμε καθημερινά με τιμή χρηματιστηρίου και αυτό έχει οδηγήσει στο δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι. Η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για τη σύναψη μακροπρόθεσμων συμβολαίων, ενώ παράλληλα έκλεισε βίαια τις λιγνιτικές μονάδες επενδύοντας σε φυσικό αέριο, αντί για ΑΠΕ.

Είναι αναγκαίο να τεθεί άμεσα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής κάτι που, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε ήδη προτείνει, ενώ παράλληλα θα πρέπει να φορολογηθούν τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών και τα έσοδα να επιστραφούν στους καταναλωτές.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Για να μπορέσει να ανασάνει η ελληνική κοινωνία, πρέπει άμεσα να γίνει μείωση ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης. Θα μπορούσαν να είχαν εξευρεθεί οι πόροι για τη στήριξη των πολιτών αν δεν είχε δοθεί προτεραιότητα  στη δωρεάν μεταβίβαση περιουσίας για τους πλούσιους, στην οποία προέβη η κυβέρνηση. Συμπληρωματικά, είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού,  χωρίς μισθολογικό κόστος.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: Έχουμε αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την κατασκευή κατοικιών, που θα μπορούσαν να δοθούν για ενοικίαση σε χαμηλότερη τιμή με κοινωνικά κριτήρια, όπως έκανε η Πορτογαλία με πρόβλεψη κατασκευής 26.000 κατοικιών, η Ισπανία με 20.000 κατοικίες και η Ιταλία με 10.000 κατοικίες. Είναι υποκρισία της κυβέρνησης που στο εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης συμπεριέλαβε την ανακαίνιση μόνο 70 κατοικιών στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τα προβλήματα των περιοχών, τα οποία έθεσαν υπόψη μας οι πολίτες και αρμόδιοι φορείς Λεωνιδίου και Τυρού, θα προβούμε σε κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, μέσω των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου.».