Κίνηση «Πράττω»: ΟΛΟΙ οφείλουν να σέβονται τις χώρες του Νότου

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 11:59

Με αφορμή τις απόλυτα προσβλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ η Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ προέβη στην εξής ανακοίνωση:

Η επικριτική και προσβλητική επίθεση στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αυτή τη φορα έρχεται από τον ίδιο τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.Τα στερεότυπα που ηθελημένα προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι «δυνατοί» της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν βοηθούν την ενότητα αλλά αντιθέτως εντείνουν το χάσμα μεταξύ των κρατών μελών της, αλλά και των λαών της.

Η συνοχή και η αλληλεγγύη -που επιβάλλουν τα θεσμοθετημένα όργανα της Ένωσης στην οποία ανήκουμε και εμείς- εξασθενούν στο βωμό των διαχωρισμών και την ενίσχυση της προκατάληψης απέναντι στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Χαρακτηριστικό δε είναι και το ακρωνύμιο (P.I.G.S), το οποίο εμπνεύστηκαν κάποιοι στην προσπαθεια απαξίωσης των χωρών αυτών.

Το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι αυτοκριτική και συνάμα αναγνώριση των αιματηρών προσπαθειών ΚΑΙ του Ελληνικού λαού για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κος Ντάισελμπλουμ οφείλει να ζητήσει επιεικώς συγγνώμη για τα λεγόμενα του, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι και στον τελευταίο πολίτη της χώρας μας. Οφείλει να το κάνει ως αρχή που αντίστοιχα ισχύει «σε προσωπικό, τοπικό, εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» όπως και ο ίδιος αναφέρει στις επίμαχες δηλώσεις.