Κινητοποίηση συνταξιούχων | Εθνικό θέμα είναι και η μείωση των συντάξεων, η ανεργία, η δυστυχία (ph&vid)

Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 10:58

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Ιουνίου, στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης, κινητοποίηση από τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ ΙΚΑ, σε συνέχεια “του μαραθωνίου των αντιδράσεων και κινητοποιήσεων” που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα, είναι η έμπρακτη αντίδραση ενάντια στην φτωχοποίηση αλλά και την λογική “επιδόματος”, στην οποία έχει εγκολπωθεί το συνταξιοδοτικό.

Τονίζοντας τη σοβαρότητα της αποτροπής στην εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου που προϋποθέτει την περαιτέρω περικοπή. Επιπλεόν επισήμανε, ότι οι συνταξιούχοι “διαδηλώνουν για αυτονόητα αλλά και πληρωμένα πράγματα”, αφού έχουν πληρώσει και με το παραπάνω τα χρήματα που λαμβάνουν ως σύνταξη και τώρα καλούνται ουσιαστικά να “θυσιάσουν τους κόπους όλης τους της ζωής”. Ενώ τόνισε, ότι η χώρα κίνειται προς τις εξαθλιωτικές συνθήκες εβδομήντα χρόνων πριν, προκειμένου “όπως είναι εμφανές να κερδίζουν μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα”.

Ο κ. Σοφός Παναγιώτης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα υιοθετήσουν τη λογική του καναπέ και δεν θα μείνουν άπρακτοι και μοιρολάτρες. Το κόψιμο του κόστου γήρασης, όπως τόνισε ο κ. Σοφός τους οδηγεί στην αδράνεια, επισημαίνοντας ότι με τα οικονομικά οικογενειακά βάρη που οι συνταξιούχοι επωμίζονται, η περικοπή θα σημάνει έναν ατελείωτο ανανεωμένο φαύλο κύκλο αποτελείωσει κάθε αγοραστική δύναμη.

Συνταξιούχοι 22-6

Ραφαέλλα Μανέλη