Κοινωφελής εργασία | Τι θα γίνει με παράταση και νέο πρόγραμμα

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019 11:07

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr o νέος διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης αναμένεται να γνωστοποιήσει τους σχεδιασμούς του Οργανισμού για την κατάρτιση του νέου προγράμματος.Για το λόγο αυτό χτες Τετάρτη, ο κ. Πρωτοψάλτης είχε συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ βρίσκεται και σε ανοιχτή επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι του και κυρίως ο χρόνος υλοποίησης του.

Σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει την διαδικασία επικοινωνίας με τους φορείς προκειμένου να καταγράφουν οι ανάγκες σε προσωπικό. Σημειώνουμε ότι αυτή τη στιγμή οι ανάγκες των ΟΤΑ αλλά και άλλων φορέων καλύπτονται από τους 30.333 εργαζόμενους του Α’ κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας, οι συμβάσεις των οποίων έχουν λάβει 4μηνη παράταση που λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης είχε δεσμευτεί εντός του κοινοβουλίου ότι «θα συνεχίσουμε την κοινωφελή εργασία», σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό θα γίνει «με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικό σχεδιασμό».

Προς νέα παράταση του Α’ Κύκλου

Με δεδομένο ότι το νέο πρόγραμμα σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναμένεται να βγει τον Οκτώβριο – αφού θα υπάρξει νέος σχεδιασμός στην κατάρτιση του – και οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού (υποβολή αιτήσεων, έλεγχος αιτήσεων, προσωρινοί πίνακες, ενστάσεις, οριστικοί πίνακες) να ολοκληρωθεί με το νέο έτος κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και νέα παράταση για τους συμβασιούχους του πρώτου κύκλου.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί επίσημα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η παράταση. Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση ή μη θα εξαρτηθεί και από τις ανάγκες δήμων και Περιφερειών για την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν από τη λήξη των συμβάσεων.

Πηγή: autodioikisi.gr