Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας κατά την εφαρμογή του δεύτερου lockdown στη χώρα

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 15:00

Ο  Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, προέβη στις ακόλουθες γραπτές ανακοινώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται από τον Δήμο κι όπως αυτές διαμορφώνονται, ύστερα από την καθολική εφαρμογή του δεύτερου lockdown σε όλη τη χώρα.

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για Πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι»Συνδημότισσες & συνδημότες,

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο επιδημιολογικό κύμα του κορωνοϊού, ο Δήμος Γορτυνίας συνεχίζει να προσφέρει, κατά προτεραιότητα, τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι», παρέχοντας βοήθεια σε ηλικιωμένα άτομα ή σε όσους/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης για πολλές και διαφορετικές ανάγκες τους.

Για τα αιτήματά σας,εξακολουθείτε να μας καλείτε στα τηλέφωνα που ακολουθούν και το προσωπικό του Δήμου θα τα αξιολογεί,δίνοντας λύσεις σε θέματα, όπως αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συναλλαγές με το δημόσιο κ.α.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΑΓΚΑΔΙΑ (εξυπηρετούνται οι Δ.Ε. Λαγκαδίων&Ηραίας) 2795360-510 Γιαννακοπούλου Μαρία – Μουργελά Νίκη
ΒΥΤΙΝΑ

(εξυπηρετούνται οι Δ.Ε. Κλείτορος, Βυτίνας, Δημητσάνας, Τρικολώνων)

2795360-100 Πρώιμου Δήμητρα – Βασιλοπούλου Ασήμω – Πρώιμου Σοφία
ΤΡΟΠΑΙΑ

(εξυπηρετούνται οι Δ.Ε. Τροπαίων &Κοντοβάζαινας)

27970-22700 Γαβρά Χαραλαμπία – Χουντή Ασημίνα – Παναγοπούλου Αικατερίνη

 

Επιπλέον για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2795360-300 στην έδρα του Δήμου, στη Δημητσάνα.

Τέλος, διαθέσιμα είναι και τα τηλέφωνα των:

  1. Δημάρχου Γορτυνίας, Ευστάθιου Χαρ. Κούλη : 6977615011,
  2. Προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.Γ., Πάϊκου Αναγνωστόπουλου : 6973350794
  3. Αντιδημάρχου Γορτυνίας (υπεύθυνος για θέματα υγείας και πολιτικής προστασίας), Καζά Δημήτριου : 6936947007

Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Γορτυνίας φροντίζει ώστε να δίνονται λύσεις σε καθημερινά σας προβλήματα, και σας ζητά να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις προς όφελος της υγείας όλων!!!

2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τους δημότες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης: 

Ο Δήμος Γορτυνίας με αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης, παραμένει κοντά στους δημότες του για ακόμη μια φορά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα καθημερινότητας, όπως αυτά διαμορφώνονται με τη δεύτερη επιδημιολογική έξαρση του κορωνοϊού.

Για το σκοπό αυτό, κάνει γνωστό ότι σε περίπτωση που υπάρχουν συμπολίτες μας στο Δήμο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης, ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.) θα φροντίσουν για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους.

Μπορείτε να επικοινωνείτε στα κάτωθι τηλέφωνα:

  • Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Χαρ. Κούλης: 6977615011 και
  • Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Γ., Πάϊκος Αναγνωστόπουλος: 6973350794.

Επισημαίνεται δε ότι η διαχείριση των αιτημάτων θα γίνει με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια.

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές οφείλουμε να δώσουμε την μάχη μας ενωμένοι και με αίσθημα ευθύνης

προς τους συμπολίτες μας…

και μην ξεχνάμε: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!

3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την εξυπηρέτηση του κινού στο Δήμο Γορτυνίας

Με το δεύτερο επιδημιολογικό κύμα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, COVID 19, η χώρα μας εισέρχεται σε μια δεύτερη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην επικράτειά της.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν Δ1α/ΓΠ.οικ.71342/6.11.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης  (ΦΕΚ 4899/Β’/2020) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020», η εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας θα πραγματοποιείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2795360300 και στο email info@gortynia.gov.gr. Εξυπακούεται ότι κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας τόσο από τον πολίτη όσο και από τους υπαλλήλους.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών/παιδότοπων και η λειτουργία των μουσείων του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες που θα προσέρχονται στις Δημοτικές Υπηρεσίες χωρίς την μάσκα ατομικής προστασίας, δεν θα γίνονται δεκτοί.

Προστατεύουμε την Δημόσια Υγεία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ