Κοινός απολογισμός Λαμπρόπουλου-Σκαντζού για τα έργα στην Αρκαδία (vid)

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022 16:25

Για δύσκολο έργο, αυτό της ανάταξης της Αρκαδίας, το οποίο ανέλαβαν τον Σεπτέμβριο του 2019,  έκαναν λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Μανώλης Σκαντζός, οι οποίοι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου.

Μία συνέντευξη με τη μορφή απολογισμού για τη διετία και κάτι μήνες που βρίσκονται στην περιφερειακή αρχή και για τα έργα που έγιναν ή γίνονται στην Αρκαδία.Ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα έργα που παρέλαβαν ήταν απλές εγγραφές και δεν είχαν ούτε μελέτες, ούτε χρήματα, όπως το λιγνιτόσημο.

Έκανε λόγο για σχεδιασμό ενός φιλόδοξου προγράμματος το οποίο υλοποιείται και ήδη έχουν ολοκληρωθεί 74 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 15,5 εκ ευρώ και το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί άλλα 41 έργα.

Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάποια έργα, ενώ επεσήμανε πως το 2021 ενεργοποίησαν 7 εκ ευρώ τα οποία ήταν ανενεργά από το 2015.

Ειδική αναφορά έκανε στο ΕΣΠΑ λέγοντας πως αύξησαν την απορρόφησή του και ως παράδειγμα ανέφερε την Παράκαμψη Δολιανών, ένα έργο που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ, όπως είπε, δόθηκαν και χρήματα για την στήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Μίλησε επίσης για τα έργα που θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022, όπως το αντιπλημμυρικό έργο σε Νεοχώρι-Ζευγολατιό, ενώ όπως τόνισε θα δημοπρατηθεί το αρδευτικό του ΤΟΕΒ Κανδήλας.

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε για τα έργα που κάνουν στην πυρόπληκτη Γορτυνία, για τα  έργα πολιτισμού, για τα έργα στον τομέα της Υγείας, αλλά και για άλλα μεμονωμένα έργα, όπως η τοποθέτηση ανελκυστήρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, για το οποίο υπογράφηκε η σύμβαση σήμερα, στο Επισκοπείο Τρίπολης.

Τη Μεγαλόπολη την χαρακτήρισε μεγάλο κεφάλαιο, λέγοντας πως προχωρούν τα έργα για το επιχειρηματικό πάρκο, για το Γηροκομείο και προχωρά και η διαδικασία για τον δρόμο Λεύκτρο-Μεγαλόπολη-Αρχαία Ολυμπία.

 

Ο κ. Σκανζός από τη δική του πλευρά μίλησε κυρίως για τα έργα που υλοποιούνται σε Γορτυνία, Μεγαλόπολη και Τρίπολη μέσω του ΤαΠΤΟΚ, λέγοντας πως θα πρέπει το πρόγραμμα να επεκταθεί και στην Βόρεια και Νότια Κυνουρία.

Ο κ. Σκαντζός ανέφερε πως δεν υπήρξε ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη διοίκηση του ΤαΠΤΟΚ και αυτό είχε ως συνέπεια να μείνουν πίσω στην υλοποίηση των έργων, αλλά  πλέον τα έργα προχωρούν κανονικά και παράλληλα συντάσσονται μελέτες ή επικαιροποιούνται.

Στη συνέχεια ο κ. Σκαντζός αναφέρθηκε ονομαστικά σε έργα που υλοποιούνται λέγοντας πως τα δύο αυτά χρόνια έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά.

 

Δείτε βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη από την live μετάδοση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης