Κυριακή 13 Μαΐου η επέτειος της νικηφόρας μάχης του Βαλτετσίου

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018 12:17

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, την Κυριακή 13 Μαΐου, στο χωριό Βαλτέτσι, για την 197η Επέτειο της ιστορικής νικηφόρου μάχης του Βαλτετσίου των Ελλήνων κατά των Τούρκων, στις 13 Μαΐου 1821. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 14 Μαΐου 2018Γενικός σημαιοστολισμός στην Τοπική Κοινότητα Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, από τις 8:00 π.μ., μέχρι και της δύσης του ηλίου της 13ης Μαΐου 2018.

10:15 π.μ.: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Βαλτετσίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου.

10:30 π.μ.: Συγκέντρωση των επισήμων μπροστά στο χώρο του μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυμης δέησης θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη. Ακολούθως, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, οργανώσεις κλπ., με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11:00 π.μ.: Παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών τμημάτων, χορευτικών συλλόγων και άλλων αντιπροσωπειών, με παραδοσιακές στολές.

11:30 π.μ.: Συγκέντρωση στην πλατεία, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές σχολείων, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους.