Κυριάκος Βελόπουλος: “Επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση των έργων στον ταμιευτήρα της λίμνης ΤΑΚΑ”

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 12:34

Ερώτηση στον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με θέμα την “επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση των έργων στον ταμιευτήρα της λίμνης ΤΑΚΑ στην Αρκαδία” κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, προέδρος κόμματος Ελληνική Λύση και βουλευτής Λάρισας….

Η ερώτηση:Κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με τοπικά ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, πολλές φορές έχουν γίνει δηλώσεις από τους εκάστοτε υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το ως άνω έργο θα χρηματοδοτηθεί. Η τελευταία φορά ήταν στις 21/05/2019, όταν ο πρώην Υπουργός, ανακοίνωσε και την ένταξη του έργου «Αρδευτικά δίκτυα Τάκας νομού Αρκαδίας», εγκεκριμένου προϋπολογισμού 20.050.000. Μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι το έργο, μέσα στο καλοκαίρι, θα δημοπρατηθεί και μέσα σε ένα με δύο χρόνια, θα έχει ολοκληρωθεί.

Παρόλα αυτά όμως, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Οι αγρότες της Τεγέας και όλου του Μαντινειακού Οροπεδίου εκπέμπουν SOS, διότι στερούνται του αναγκαίου νερού για να ποτίσουν αλλά και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις δυναμικές καλλιέργειες τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου το ως άνω έργο να δημοπρατηθεί και να μην πληγεί ο αγροτικός πληθυσμός της ως περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ