Κλειστά τα καταστήματα…

Παρασκευή, 7 Οκτώβριος 2011 07:30

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, το νεοσυσταθέν Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, πραγματοποίησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Τα θέματα που συζητήθηκαν εκτεταμένα ήταν τα επιβαρυντικά νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης, οι γενικότερες εξελίξεις της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης και η λήψη απόφασης για τη συγκατάθεση της Ομοσπονδίας, για τη συμμετοχή της ΕΣΕΕ στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει άλλοι φορείς την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011.

Η ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας ήταν «ΝΑΙ, ΣΤO ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ» της 19ης/10/2011, αλλά «ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ». Η απόφαση αυτή μεταφέρθηκε στη συνεδρίαση της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 3/10/2011, όπου και έγινε αποδεκτή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ο εμπορικός κόσμος της χώρας μπαίνει σε τροχιά κινητοποιήσεων από 5 Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων στις 19 Οκτωβρίου. Μέσα στο χρονικό διάστημα των δεκαπέντε ημερών οι συνάδελφοι καλούνται να τονίσουν τα αιτήματά τους, το διεκδικητικό τους πλαίσιο, τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται και όχι να επικεντρώνονται βουβά στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Το δεκαπενθήμερο αυτό πρέπει να είναι διάστημα διαλόγου, διαβούλευσης και διαμαρτυρίας με αποκορύφωμα το γενικό «μπλακ άουτ» εργασιών στις 19 Οκτώβρη από όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας. Είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν, προκειμένου να φτάσουμε σε γενική στάση εργασίας επαγγελμάτων και εργαζομένων για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Ο εμπορικός κόσμος δεν συγχωρεί πλέον απεργιακές κινητοποιήσεις άνευ ουσίας και δράσεις που θα πέσουν στο κενό. Οι καιροί απαιτούν μόνο οργανωμένες κινήσεις και συνεργασίες για αλλαγή πολιτικής, προτού η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση οδηγηθεί στον αφανισμό της.

Εκ της Ομοσπονδίας

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΕΣΕΕ, μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων είναι το κλείσιμο των καταστημάτων στις 19 Οκτωβρίου.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική που οδηγεί στον βέβαιο αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου μας, με την καθημερινή επιβολή εισπρακτικών μέτρων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου λαμβάνει υπόψη του τις αποφάσεις της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, που το εξουσιοδοτεί να οργανώνει και να μετέχει σε δράσεις με ξεκάθαρους στόχους και με προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των μελών του.

Όλοι οι έμποροι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ενωμένοι τους όρους της επιβίωσης των επιχειρήσεων τους, σε συνεργασία και σύμπνοια με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που τους συνδέουν κοινές επιδιώξεις και κοινή μοίρα.

Πρόθεση μας είναι να οργανώσουμε συνέντευξη τύπου, όπου θα εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας στα φλέγοντα θέματα του εμπορίου.

Το Δ.Σ.