Κλειστά τα σχολεία στη Β. Κυνουρία τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 19:23
φωτο αρχείου

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο  Κλεώπα, βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους των ορεινών Κοινοτήτων του Δήμου, ενημερώνονται για την καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ενώ τους έχουν ήδη προμηθεύσει με αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού.Επιπλέον:

Με την υπ’ αριθ. 07/2022 απόφαση Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, την Δευτέρα 24/01 και την Τρίτη 25/01 θα παραμείνουν κλειστά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη τόσο την μετακίνηση των εκπαιδευτικών όσο και την παραμονή εκπαιδευτικών και μαθητών στις αίθουσες, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων.

Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, όπου θα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θέτει στη διάθεση του κοινού τον Πολυχώρο στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Μελιγούς, ο οποίος είναι θερμαινόμενος. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 8:00 έως τις 21:00 και ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών θα βγει νέα ανακοίνωση. Στο χώρο θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στο χώρο, θα τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του ενάμιση μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ, emy.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση αν κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας