Κλειστά τα τουριστικά καταλύματα της Νότιας Κυνουρίας

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 19:50
φωτογραφία αρχείου δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης www.drt915.gr

Προς τα μέλη της  Ένωσης  Ξενοδόχων  και  τουριστικών  καταλυμάτων  Ν. Κυνουρίας.

Με το άρθρο 857 του ΦΕΚ  τεύχος  β΄  αποφασίζεται :« Η προσωρινή απαγόρευση  λειτουργίας  στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.
Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020».

Παρακαλούνται  τα μέλη που η άδειά τους αφορά αυτή την κατηγορία να συμμορφωθούν με την απόφαση.

ΟΜΩΣ..!!!!!!

Η  Ένωση μας και με βάση έκτακτο  συμβούλιο  που πραγματοποιήθηκε  μεταξύ του Δ.Σ. πριν από μια ώρα,  προτείνει:

Την αναστολή λειτουργίας  όλων των καταλυμάτων της περιοχής του δήμου της Ν. Κυνουρίας, όλων των κατηγοριών  με ισχύ ίδια με  αυτή των εποχικών καταλυμάτων. Δηλ. μέχρι  τις  30-04-2020.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο πρόεδρος  του Συνδέσμου Ελληνικών  Τουριστικών   Επιχειρήσεων  κ. Γιάννης  Ρέτσος  και  που ενστερνιζόμαστε  κι εμείς :

«   Αν κάτι συμβεί σε ένα απ’ όλα αυτά τα ξενοδοχεία, οι συνέπειες  θα είναι καταστροφικές, όχι μόνο για το ίδιο, όχι μόνο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και σε όλη την προσπάθεια που θα κάνει ο τουρισμός μας να επανέλθει, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ότι μπορεί να φαίνεται σκληρό σήμερα, για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική μας ανάκαμψη.

 Ότι σήμερα φαίνεται σκληρό, αύριο μπορεί να είναι σωτήριο.

 Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο ευθύνης»

Με αίσθημα και δικής μας ευθύνης.

Εκ του Προεδρείου

Ο Πρόεδρος :   Βασιλειάδης  Ανέστης