Κωνσταντίνα Νικολάκου «Εγγύηση βιώσιμων λύσεων για τα πυρηνελαιουργεία η Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Σχολιάζοντας την ερώτηση των Βουλευτών της Μεσσηνίας κ.κ. Κοζομπόλη και Κωνσταντινέα για το θέμα των πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου προέβη στην εξής δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ερώτηση των Βουλευτών της Μεσσηνίας στη Βουλή,  για τα πυρηνελαιουργεία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι οποίοι «ξαφνικά» θυμήθηκαν ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες της Μεσσηνίας επί σειρά ετών.



Στην ερώτησή τους αυτή οι Βουλευτές προβαίνουν σε δύο σοβαρά πολιτικά ατοπήματα.

Αρχικά, ασκούν κριτική σε αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί το αρμόδιο ανώτερο πολιτικό όργανο της Πελοποννήσου, ενώ θα έπρεπε να απολογούνταιστους πολίτες για την ανυπαρξία παρεμβάσεων και προτάσεών τους για το ζήτημα αυτό.

Ας μας πουν τι έχουν κάνει οι ίδιοι ως Βουλευτές για τα πυρηνελαιουργεία και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης που υποστηρίζουν, αντί με περίσσιο πολιτικό θράσος να επικρίνουν τον μόνο που έχει ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το θέμα αυτό, τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, λέγοντας ότι «ο κ. Τατούλης δεν φαίνεται να έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία ενέργεια».

Τους ενημερώνουμε ότι η περιφερειακή αρχή και ο Περιφερειάρχης προσωπικά έχουν από το 2012 μεριμνήσει ώστε, αφενός, να γίνονται συνεχώς μετρήσεις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αφετέρου, να υπάρχει η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος.

Όλες οι ενέργειες και οι δράσεις της Περιφέρειας εποπτεύονται από τον Περιφερειάρχη και μας προκαλούν απορία οι ισχυρισμοί τους για το αντίθετο.

Καλό θα ήταν να αναζητήσουν τις ευθύνες τους για την πλήρη αδράνειά τους και, αν θέλουν πραγματικά να ενημερωθούν, να απευθυνθούν στην περιφερειακή αρχή και όχι στη Βουλή και τους Υπουργούς.

Ενημερώνουμε τους Βουλευτές ότι πολύ σύντομα και στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου θα ενταχθεί κέντρο έρευνας και παρατηρητήριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο θα καταγράφει τα στοιχεία της ατμόσφαιρας, ώστε για πρώτη φορά να υπάρχουν πιστοποιημένα δεδομένα και να μπορούν οι παρεμβάσεις να είναι άμεσες και στοχευμένες.

Η Περιφερειακή αρχή, ενόψει της επικείμενης ελαιοκομικής περιόδου, θα έχει έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων, το οποίο θα προταθεί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος στην επικείμενη συνάντησή τους.

Τους ενημερώνουμε τέλος ότι ο αρμόδιος για το ζήτημα Υπουργός είναι ο κ. Φάμελλος και όχι ο κ. Σταθάκης στον οποίο έχουν απευθύνει την ερώτησή τους».

 

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Προέδρου ΠεΣυ Πελ/σου για την ματαίωση του Περιφερειακού
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα διανομής τροφίμων (ΤΕΒΑ) Δ.Τρίπολης από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου