Κοπή πίτας για την Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου με ευχές και ….αιχμές! (ph/vid)

Κυριακή, 3 Φεβρουάριος 2019 16:25

To μεσημέρι της Κυριακής (03/02) πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (Π.Ομ.ΑμεΑ Πελοποννήσου).

Εκεί βρέθηκαν και πολιτικά πρόσωπα, ενώ δεν έλειψαν οι αιχμές και τα έμμεσα μηνύματα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κ.Νίκος Καραλής, ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης, ενώ ευχήθηκε το 2019 να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά για όλους.

Στη συνέχεια ο κ.Χαροκόπος, αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, έστειλε τις δικές του ευχές για μια χρονιά με υγεία και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η αντιπεριφερειάρχης κα.Νικολάκου, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε, πως δεν αξίζει σε μια τέτοια εκδήλωση, να γίνουν προεκλογικές ομιλίες. «Γνωριζόμαστε πολύ καλα. Βασιζόμαστε στην προσωπική επαφή και το μόνο που θέλω να ευχηθώ εγώ, είναι να έχουμε μια καλή και δημιουργική χρονιά», δήλωσε.

Ακολούθως κλήθηκε για έναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στην κα. Νικολάκου της ζήτησε πριν μιλήσει για προεκλογικές ομιλίες, να περιμένει πρώτα να δει, τι θα πει ο ίδιος. Στη συνέχεια ο κ.Νίκας ξεκαθάρισε, πως δεν βρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, για να δώσει υποσχέσεις, καθώς όπως τόνισε ότι και να ειπωθεί η κοινωνία δεν έχει πράξει τα δέοντα για τα ΑμεΑ και κυρίως στο θέμα της εργασιακής αποκατάστασης των ανθρώπων αυτών. «Το πρώτο ζήτημα είναι ο αγώνας για την επαγγελματική αποκατάσταση και το δεύτερο ζήτημα είναι η δημιουργία κατάλληλων υποδομών», δήλωσε ο κ.Νίκας, ενώ συμπλήρωσε: «Εγώ είμαι περήφανος που  με χρήματα της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων, δημιούργησα ένα δίκτυο πρόσβασης σε όλη την πόλη. Κανένας μας όμως δεν είναι ευχαριστημένος από τα όσα έχει κάνει η Πολιτεία για τα ΑμεΑ. Αν κάποιος πρέπει λοιπόν να ζητήσει ένα συγνώμη για την κατάσταση, που υπάρχει σήμερα το κάνω εγώ. Συγνώμη!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Νίκας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας, πως κανείς δεν μπορεί να μετατρέπει αυτή την εκδήλωση σε προεκλογική διαδικασία, αφήνοντας αιχμές για τον κ.Νίκα, ενώ τόνισε πως κάτι ανάλογο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και δεν πρόκειται και ο ίδιος, να επιτρέψει να γίνει ξανά. « Κάποιοι δεν γνωρίζουν καθόλου την διαδρομή των δικών σας αγώνων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Τατούλης, ενώ συμπλήρωσε: «Είστε πολίτες που δεν ζητάτε την βοήθεια κανενός και διεκδικείται την δική σας θέση στην κοινωνία. Σήμερα εδώ βλέπω καινούργια πρόσωπα, που δεν τα έχουμε δει ποτέ, να ασχολούνται με τα θέματα σας. Πριν από λίγο καιρό έγινε ένα διεθνές συνέδριο – πιλότος για την χώρα – και δεν είδαμε κανέναν από τους Δημάρχους και τους πολιτικούς εκεί, για να ακούσουν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις».

Κλείνοντας ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, λέγοντας, πως στην Περιφερειακή Αρχή δεν είναι πλήρως ικανοποιημένοι, καθώς χρειάζεται ακόμα προσπάθεια, για να καλυφθεί στο σύνολο του, το πρόγραμμα που αφορά στα ΑμεΑ. «Το 2019 θα είναι ένας δύσκολος χρόνος. Πρέπει να απομονωθούν όλοι αυτοί οι λαϊκιστές, που έρχονται σαν μεσσίες και θέλουν να κάνουν κουμάντο στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Βρέντας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δήμαρχου Τρίπολης κ.Δημήτρη Παυλή, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε, να παραστεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα. Ο κ.Βρέντας αναφέρθηκε στις προσπάθειες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την δημιουργία ΚΔΑΠ (κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών) για ΑμεΑ, υπογραμμίζοντας: «Λυπάμαι που έχω φτάσει στον τέταρτο χρόνο, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο ΚΔΑΠ. Βρήκαμε πολλές δυσκολίες, αλλά τα έχουμε καταφέρει. Εύχομαι σύντομα, να γίνει πραγματικότητα και να μπορούν τα παιδιά, να απασχολούνται εκεί», ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα των ΑμεΑ».