Κοπή πίτας και αποκριάτικος χορός για τους τρίτεκνους της Τρίπολης (vid,ph)

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 11:19
Η κοπή πίτας και ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Τριτέκνων οικογενειών έγινε το Σάββατο στην Τρίπολη, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Κώστα Καμπούρο να επισημαίνει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει μπει δυναμικά, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε ένα προς ένα τα νέα μέλη του Δ.Σ.
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα”, Νίκος Τσιαμούλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων. Επιστολή έστειλε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Το να είσαι γονιός στην Ελλάδα σήμερα είναι επίτευγμα, Συνεχίστε και γεννάτε Έλληνες» είπε ο κ. Καμπούρος.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τρίτεκνων Οικογενειών Αντώνης Ντιούδης πήρε το λόγο και ευχήθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή σταδιοδρομία και γερά νεύρα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο δημογραφικό και είπε ότι τα στοιχεία είναι μαύρα. 114.000 Έλληνες λιγότεροι μέσα σε τέσσερα χρόνια συν 250.000 Έλληνες μετανάστες, είπε. «Η χώρα μας γερνάει σιγά-σιγά, το φωνάζουμε από το 2007, αλλά δεν μας ακούει κανείς. Χρειάζεται σοβαρή δημογραφική πολιτική, όχι απλά 50 ευρώ παραπάνω επίδομα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η μάνα με μία δουλειά και μετά η επιδοματική πολιτική.»
Ο Κώστας Βλάσης μίλησε για τα νέα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. «Στην πολιτική εγώ δεν μπήκα για υποσχέσεις και λόγια, να πω ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ανοιχτές πόρτες και να συζητάμε».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπήρχαν παιχνίδια και δράσεις για παιδιά, αλλά και δημοτικά τραγούδια με τον Γιάννη Νταβέλη.