Κοπή πίτας με μηνύματα για το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων της Αρκαδίας (vid,ph)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 11:33

Μηνύματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και “άρωμα” παλιάς εποχής, όπου υπήρχαν γειτονιές, είχε η λιτή εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τουριστικό Περίπτερο της Πλατείας Άρεως, αργά το βράδυ, της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου και είχε μεγάλη συμμετοχή κόσμου.Στη διάρκεια της εκδήλωση παρουσιάστηκε εν συντομία η δράση του Κέντρου από τον Πρόεδρό του, Αντιδήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Βόσνο, αλλά και από τις επιστημονικά υπεύθυνες του Κέντρου.

Επίσης έγινε παρουσίαση του αντίστοιχου κέντρου της Πάτρας, αφού στην πρόθεση των διοικήσεων των κέντρων πρόληψης της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου αλλά και της χώρας είναι να δημιουργηθεί δίκτυο κέντρων πρόληψης, ώστε να υπάρχει συνεργασία και να λύνονται καλύτερα τα προβλήματα που υπάρχουν και κυρίως έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση των κέντρων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας, ενώ από την Περιφέρεια μίλησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιώργος Ρουμελιώτης.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, οι Αντιδήμαρχοι Σωτήρης Παπαδημητρίου, Ηλίας Τότσης, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Τζιούμης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμος Σωτηρόπουλος, Ηλίας Κούρος και Δημήτρης Κοσκινάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιάννης Κατσίρης, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που συμμετέχουν ως μέλη στη Διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η εμπειρία εθελοντών του κέντρου, ενώ στο τέλος υπήρχαν δώρα από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτη Γκέσουρα, αλλά και ένα βιωματικό “παιχνίδι” που είχε αναφορά στο παρελθόν και στις παλιές γειτονιές, όπου οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για τον συνάνθρωπό τους.

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Τάκης Παρασκευόπουλος από το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία  Αρκαδίας και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης .

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5