Κοπή πίτας “Νέας Τρίπολης” – Κάλεσμα Κακλαμάνη για στήριξη στον Γ. Σμυρνιώτη (ph/vid)

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 21:39

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το απόγευμα του Σαββάτου (26/01) η παράταξη του Γιάννη Σμυρνιώτη «Νέα Τρίπολη», παρουσία του Νικήτα Κακλαμάνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Σμυρνιώτη, να κόβει την βασιλόπιτα, δίνοντας το τρίτο κομμάτι στον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ ο πρώην Δήμαρχος έκοψε και ένα κομμάτι για την κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Τρίπολης.Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της επιτροπής της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές κ.Κακλαμάνης, ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι του από τη βασιλόπιτα στη μνήμη του αρχηγού του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά, λέγοντας, πως μετά από τόσα χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό κοινοβούλιο, η χειρότερη στιγμή του ήταν η μέρα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Συνάδελφοι μου, παρέδωσαν την ιστορία μας και τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν, υπό την πίεση της Μέρκελ και του Τραμπ. Η ΝΔ χτες ξεκίνησε τον αγώνα και θα τον συνεχίσει”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αμέσως μετά δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την επίσκεψη του στην Τρίπολη, όπου συνάντησε ανθρώπους της νιότης του και των μαθητικών του χρόνων, αλλά και ανθρώπους με τους οποίους έχει δώσει αγώνες για τη ΝΔ.

Στην αναφορά του στον Γιάννη Σμυρνιώτη, τόνισε: «Θέλω να σας ζητήσω, να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Γιάννη Σμυρνιώτη, του Δημάρχου των έργων και όχι των λόγων”, ενώ συμπλήρωσε: “Η εκτίμηση του κόμματος είναι, πως ο Γιάννης Σμυρνιώτης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη υποψηφιότητα και αύριο για την κατάλληλη θέση, που εσείς θα του δώσετε, αυτή δηλαδή του Δημαρχου Τρίπολης. Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε στις εθνικές εκλογές,σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα Σμυρνιώτη».

Τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν και την προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – αυτή του Παναγιώτη Νίκα.

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο κ.Γιάννης Σμυρνιώτης ο οποίος ευχαρίστησε για την ΝΔ για την στήριξη της τόσο στον ίδιο όσο και στην παράταξη του, ενώ όπως τόνισε όλα τα σχέδια του για τον Δήμο Τρίπολης, θα υλοποιηθούν πιο γρήγορα με την στήριξη της αυριανής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την τοποθέτηση του κ.Σμυρνιώτη δεν έλειψαν οι βολές στη νυν Δημοτική Αρχή, με τον πρώην Δήμαρχο να μιλά για ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο, το οποίο εφαρμόστηκε από τον κ.Παυλή αλλά αποδείχτηκε αναποτελσματικό, ενώ αναφέρθηκε σε ζητήματα, όπως η κατάσταση του οδικού δικτύου, τα αδέσποτα και η ΚΕΔΗΤ.

«Θέλουμε να καλύψουμε την χαμένη πενταετία», δήλωσε ο κ.Σμυρνιώτης, ενώ γνωστοποίησε τις πέντε δράσεις, με τις οποίες θα γίνει η επανεκκίνηση του Δήμου– με τη δέσμευση υλοποίησης τους εντός του πρώτου χρόνου θητείας.

Οι πέντε δράσεις είναι:

  • Εκτεταμένη συντήρηση της οδοποιίας
  • Άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και επανεκκίνηση της λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης
  • Αποκατάσταση και βελτίωση της οδοσήμανσης και του φωτισμού
  • Εντατικοποίηση της συστηματικής διαχείρισης των αδέσποτων και κατασκευή του καταφυγίου
  • Επαναλειτουργία της ΚΕΔΗΤ

Τέλος ανάμεσα στις δεσμεύσεις της παράταξης του σε περίπτωση που εκλεγεί, είναι και η ενδυνάμωση της ΒΙΠΕ με προσέλκυση νέων επενδύσεων, η στήριξη της προσπάθειας των ιδιοκτητών του Αστέρα, η στήριξη των τοπικών προϊόντων και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων.