Κοπή πίτας στο ΕΚΑΒ Παράρτημα Τρίπολης – 10.270 κλήσεις για διακομιδές το 2018

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 18:46

Παρών και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής

Σε μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Παράρτημα Τρίπολης.Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Βαγγέλης Γιαννακούρας και Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος της ΔΚ Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης Γιάννης Κατσίρης, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Πέτρος Τομάρας και ο Υποδιοικητής Ανδρέας Πάλλης καθώς και εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Σωματείου του ΕΚΑΒ.

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Ηλίας ο οποίος έδωσε τις ευχές του για “Καλή Χρονιά”.

Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέφεραν την σημασία που έχει το ΕΚΑΒ για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία, εξήραν την προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό και τόνισαν πως θα βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στην ενίσχυση του στόλου καθώς και στην επίλυση άλλων ζητημάτων, όπως είναι η κατασκευή στεγάστρου και η μεταφορά ενός τροχόσπιτου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι σημείωσαν πως απαιτείται πρόσληψη προσωπικού, αφού πολλοί εξ αυτών βρίσκονται “σε τροχιά” συνταξιοδότησης και θα υπάρξει σε λίγο καιρό πρόβλημα.

Μάλιστα τονίστηκε πως το 2018 μόνο το Παράρτημα Τρίπολης δέχθηκε 10270 κλήσεις για διακομιδή ασθενών.

Επίσης ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη να πάρει την αρμοδιότητα της υγείας η Περιφέρεια, κάτι που έχει επισημάνει πολλές φορές. Τέλος άφησε αιχμές για όσους χρησιμοποιούν τη θέση τους σε διευθυντικές θέσεις των νοσοκομείων για να ασκήσουν αντιπολίτευση, επισημαίνοντας πως ο χώρος της υγείας θα πρέπει να είναι μακριά από κόμματα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 25. Januar 2019