Κορωνοϊός | Αύξηση στους νοσηλευόμενους στην Περιφ. Πελ/σου (vid)

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 17:08

Μονόδρομος ο εμβολιασμός-Αναγκαία η τήρηση των υγειομικών μέτρων, όχι στην χαλάρωση

Να συνεχιστεί η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και να μην υπάρχει χαλάρωσή τους, κυρίως σε χώρους με συνωστισμό, ζητά ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, αφού οι αριθμοί δυστυχώς είναι απογοητευτικοί και στην περιοχή μας, όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και τους νοσηλευόμενους.Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα πάντα με τον κ.Διαμαντόπουλο, πως από τις 13 Ιουνίου μέχρι σήμερα η αύξηση στους νοσηλευόμενους έφθασε στο 500%, αφού από 11 που ήταν μέσα σε 14 μέρες έφθάσαν τους 59.

Ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε πως αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό, αφού διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο, που θα έπρεπε και τα κρούσματα να είναι λιγότερα και οι νοσηλείες περιορισμένες.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κατά βάση στην μετάλλαξη Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική, ότι κολλούν νεαρά άτομα, που είναι περισσότερο στην “κίνηση”, και κυρίως τα ανεμβολίαστα άτομα.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό ο εμβολιασμός, ενώ απαντώντας σε όσους λένε πως νοσούν και όσοι έχουν εμβολιαστεί, αναφέρει πως κανένα εμβόλιο δεν καλύπτει στο 100%, ούτε της γρίπης που κυκλοφορεί χρόνια, αλλά όποιος το κάνει δεν νοσεί βαριά και προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό.

Ο κ. Διαμαντόπουλος τέλος παρότι εξέφρασε την ελπίδα του για τον αριθμό κρουσμάτων τον 15αύγουστο τόνισε πως είναι αισιόδοξος αλλά δεν εφησυχάζει.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου στο βίντεο.