«Κοσμογονία» έργων στην Αρκαδία (vid)

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013 09:11

Για «κοσμογονία» έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας έκανε λόγο, σε δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, «κάθε Τρίτη, τους τελευταίους μήνες δημοπρατούνται τρία έργα και μάλιστα με μεγάλη προσέλευση εργολάβων». Τα 80 σχεδόν έργα που υλοποιούνται είναι έργα οδικά, καθώς και έργα ομβροδεξαμενών, ποτίστρων, ηλεκτροδοτήσεις. Παράλληλα, αυτές τις μέρες γίνονται και έργα καθαρισμών σε ποτάμια για να προληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα έργα γίνονται σε όλες τις περιοχές της Αρκαδίας. Μέσα σε λίγες μέρες μάλιστα, θα ξεκινήσει μεταξύ άλλων η βελτίωση του δρόμου στην παλιά εθνική Τρίπολης- Άργους, ενώ αρκετά έργα γίνονται και στη Γορτυνία. Επίσης, ολοκληρώθηκε το έργο Ραψομμάτη- Μαλλωτά στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που υλοποιούνται, τονίζοντας πως γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες – παρόλο που υπάρχει έλλειψη προσωπικού – να συμβασιοποιηθούν τα έργα και να ξεκινήσουν το αργότερο την άνοιξη, ώστε να υλοποιηθούν όλα όσα έχουν προγραμματιστεί και ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013. 

Οι πόροι είναι, μεταξύ άλλων, από εκπτώσεις έργων, από το ταμείο πυροπλήκτων, από το λιγνιτόσημο αλλά και από το ΕΣΠΑ αφού, όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, δεν έχουν πάρει για το 2013 από τους ΚΑΠ ούτε ένα ευρώ.

Ε.Τ