Κοσμοσυρροή στον εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγνούντος (ph&vid)

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 22:23

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγνούντος Επιδαύρου, παρουσία πλήθους πιστών, που είχαν συρρεύσει από όλη την Αργολίδα και την Κορινθία στο ιστορικό μοναστήρι, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Στον Μεγάλο Εσπερινό και τη λιτάνευση του ιερού εικονίσματος της Παναγίας της βρεφοκρατούσας, προεξείχε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης, π. Τιμόθεος Φλέγκας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανατροφή της Θεοτόκου από τον Ιωακείμ και την Άννα, λέγοντας ότι μεγάλωσε βλέποντας τους γονείς της να κάνουν προσευχή και να ευχαριστούν το Θεό που τους αξίωσε σε προχωρημένη ηλικία να τεκνοποιήσουν. Υπογράμμισε μάλιστα, πως ήταν τέτοια η αγάπη τους προς τον Θεό και η αφοσίωσή τους στο θέλημά του, που σε ηλικία μόλις τριών ετών πήγαν την Παναγία στο Ναό και την άφησαν στα χέρια του Θεού.Εξήγησε, πως αυτό δεν ήταν θέλημα Θεού, γιατί ο Θεός έχει αφήσει τους ανθρώπους ελεύθερους να αποφασίζουν, υπογραμμίζοντας πως ο Ιωακείμ και η Άννα έπραξαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί είχαν μεγάλη πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό.

Ο πανοσιολογιότατος κάλεσε τους γονείς να ανατρέφουν και να νουθετούν σωστά τα παιδιά τους. Να προσεύχονται, να εκκλησιάζονται και να βρίσκονται κοντά Θεό, γιατί οι γονείς – όπως τόνισε – αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά και με τον τρόπο ζωής τους διδάσκουν τα παιδιά τους.