Κώστας Τζιούμης: “Δραματική η κατάσταση στην πόλη και στα χωριά του Δήμου” (vid)

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018 17:14

Για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μίλησε –σε συνέντευξη τύπου- ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αύριο», Κώστας Τζιούμης.

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στην πρόταση την οποία κατάθεσε η παράταξη του για τον επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, λέγοντας ότι ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να καταθέσει μία πρόταση για τις αντικειμενικές αξίες, μετά από μια μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, του ΤΕΕ ή ιδιωτών εκτιμητών.Επίσης, ο κ. Τζιούμης μίλησε για τη δικαστική διεκδίκηση των ιδιοκτητών στο χώρο του Αγίου Βλάση, αναφέροντας ότι «εφιστούμε την προσοχή στη δημοτική αρχή, για να μην εξαναγκαστεί ο δήμος να πληρώνει χιλιάδες ευρώ».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» αναφέρθηκε σε ερωτήσεις που κατάθεσε για τις μετρήσεις ακτινοβολίας, αλλά και για το ψήφισμα που αφορά την επέκταση των εκπτώσεων για το ηλεκτρονικό ρεύμα σε όλα τα σπίτια της Αρκαδίας.

Για τη μεταφορά ενός περιπτέρου, τόνισε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενώ σε μία συνεδρίαση ψήφισε να μεταφερθεί, σε επόμενη συνεδρίαση πήρε αντίθετη απόφαση. «Είναι καθαρά μια ρουσφετολογική εξυπηρέτηση ενός συμπολίτη μας από τον κ. Δήμαρχο. Χωρίς να έχουμε τίποτα με τον συγκεκριμένο πολίτη, θα έπρεπε το θέμα να πάρει δημοσιότητα ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν αυτή την κενή θέση περιπτέρου».

Όσον αφορά τα στρατόπεδα, ο κ. Τζιούμης είπε ότι θα πάψουν να έρχονται νεοσύλλεκτοι στο 11ο Σ.Π. και αυτό θα επηρεάσει την τοπική αγορά.

Κλείνοντας, μίλησε για δραματική κατάσταση στην πόλη και στα χωριά, με λακκούβες, αγέλες από αδέσποτα, πεσμένες πινακίδες. «Κι ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, έχουμε τον κ. Δήμαρχο να κάνει ανακοινώσεις μεγάλων έργων. Αφού ολοκλήρωσε το νέο Δημαρχείο, τα υπόγεια πάρκινγκ, την ελεγχόμενη στάθμευση, ανακοινώνει νέο ΚΑΠΗ, νέο στάδιο. Νομίζω, ότι πρέπει να σοβαρευτούμε.»