Κώστας Τζιούμης: Εγκρίσεις έργων ύδρευσης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου (video)

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 15:01

Δύο έργα που αφορούν την ύδρευση ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Πρόκειται για εγκρίσεις (με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ Πελ/σου), στο πλαίσιο πρόσκλησης που αφορούσε χρηματοδότηση έργων ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου νερού.Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το πρώτο έργο έχει να κάνει με το σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού, ελέγχου διαρροών και ποιότητας των δικτύων ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Τρίπολης, δαπάνης 1,5 εκατoμμυρίου ευρώ, με δικαιούχο τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρίπολης.

Το δεύτερο έργο έχει να κάνει με τηλεμετρία, τηλε-έλεγχο, με εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτοματισμό στις δεξαμενές και τις γεωτρήσεις του Συνδέσμου Μεθυδρίου, προυπολογισμού άνω των 500.000 ευρώ, με δικαιούχο και πάλι τη δημοτική επιχείριση ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Τρέχουν 12 προσκλήσεις εδώ. Θα υποβάλλουμε προτάσεις σε όλες αυτές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης.

Όσο αφορά το θέμα των έργων για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, ο δήμαρχος δήλωσε:

“Ο δήμος της Τρίπολης έχει υποβάλλει 7 τέτοια έργα-προτάσεις. Κάποια πρόταση θα χρηματοδοτηθεί απ’ το ‘Αντώνης Τρίτσης’. Θα δούμε τι θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει η Ελλάδα 2021”. Εμείς, ωστόσο, θα ψάξουμε να βρούμε και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Υπάρχουν και οι χορηγίες. Θα δούμε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις, θα εξαντλήσουμε όλα τα δεδομένα.»