Κώστας Τζιούμης: «Η προσπάθεια μας πιάνει τόπο»

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 09:12

Θετικές είναι οι εξελίξεις για σειρά έργων για τα οποία ο Δήμος Τρίπολης έχει υποβάλλει προτάσεις χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό προέκυψε κατά τη συνάντηση ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, το μεσημέρι της Πέμπτης (22/7/2021), στο Δημαρχείο της πόλης.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Πέτσα και προσέθεσε ότι διάθεση του Δήμου είναι να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία επ΄ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανήγγειλε την έγκριση της πρότασης του Δήμου για το ψηφιακό μουσείο και τη δημοτική πινακοθήκη, πολύ σημαντικά έργα Πολιτισμού, μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Στη συνέχεια, όπως είπε, παίρνει σειρά η πρόταση του Δήμου για την Αστική Αναζωογόνηση που θα αξιολογηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Λεβιδίου μεταφέρεται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ έτσι ώστε να αποδεσμευθούν πόροι από το πλαφόν του Δήμου Τρίπολης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Για το έργο της αγροτικής οδοποιίας, που ήδη υλοποιείται και χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «έχει σημασία να αφήσουμε όλοι πίσω μας τα δέκα χρόνια κρίσης και να κοιτάξουμε μπροστά, με έργα στήριξης του πρωτογενούς τομέα».