Κώστας Βλάσης: “Η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή” (vid)

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 18:54

Την πεποίθησή του ότι η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό και Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ, Κώστας Βλάσης, στην ομιλία του επί του Σ/Ν: «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοθέτημα ως σημαντική και ουσιαστική θεσμική νίκη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του πολιτικού μας συστήματος, καθώς αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και συναίνεσης, που θα συσπειρώσει τους Έλληνες ως Έθνος, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.Ο κ. Βλάσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ισχυρούς δεσμούς που τον συνδέουν με τους Έλληνες ομογενείς – και κυρίως τους Αρκάδες – εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ενασχόλησής του με τα κοινά. Τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της στήριξης και της αδιαμφισβήτητης αγάπης τους για την Πατρίδα, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αναγεννήσουμε την Ελλάδα κανένας δεν περισσεύει και είναι απαραίτητες όλες οι δημιουργικές δυνάμεις.

Ο κ. Βλάσης σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα και πως στο μέλλον μπορούν να ακολουθήσουν πολλές βελτιωτικές τροποποιήσεις, αν οι ίδιοι οι Έλληνες της Ομογένειας αλλά και το πολιτικό μας σύστημα «αγκαλιάσει» και στηρίξει την απόφαση αυτή. Γιατί μέσα από τη συμμετοχή των Ομογενών στην εκλογική διαδικασία η Ελλάδα γίνεται μεγαλύτερη και ενισχύεται ουσιωδώς η θέση της στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.