Κωστόγιαννης και Αγγελάκος στη ΔΡΤ 91,5 για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης (ήχος)

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 13:47

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο κ.Δημήτρης Κωστόγιαννης για τις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης.

Αρχικά ο κ.Κωστόγιαννης μίλησε για την απόφαση του να είναι εκ νέου υποψήφιος, για τα προβλήματα που υπάρχουν στον επαγγελματικό αυτό χώρο – τα οποία όπως είπε έχουν μάλιστα χειροτερεύσει – καθώς και για διάφορα άλλα θέματα που έχουν ανοίξει και το τελευταίο διάστημα, όπως η δημιουργία ενός νέου δικαστικού μεγάρου, μιας που  – όπως τόνισε – το υπάρχον δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις λειτουργικές ανάγκες.“Πάγιο αίτημα μας είναι να γίνει ένα Εφετείο και τα διοικητικά όρια της .Ε Αρκαδίας να ταυτιστούν με τα δικαστικά όρια”, ανέφερε στην συνέχεια, ενώ συμπλήρωσε, πως το θέμα αυτό έχει τεθεί κατ’ επανάληψη.

“Πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούται η έδρα της Περιφέρειας δηλαδή η Τρίπολη”, δήλωσε κλείνοντας, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους συναδέλφους του, υπερτονίζοντας, πως έχει πρόθεση να υπηρετήσει την ενότητα των μελών, όπως πάντοτε έκανε και να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος και των δικηγορικών συλλόγων και της δικηγορίας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο κ.Γιάννης Αγγελάκος, νυν πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, για τις εκλογές που θα γίνουν στον σύλλογο την ερχόμενη Κυριακή.
Αρχικά ο κ.Αγγελάκος έκανε έναν απολογισμό της θητείας του – μια δύσκολη θητεία όπως ανέφερε λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού. “Προσπαθήσαμε να βάλουμε τον σύλλογο σε μια νέα ψηφιακή εποχή και νομίζω πως το καταφέραμε”, ανέφερε στην συνέχεια, ενώ τόνισε, πως ήταν μια θητεία η οποία έθεσε νέες βάσεις για τον δικηγορικό σύλλογο Τρίπολης.
Παράλληλα δήλωσε: “Εξακολουθούμε και ζητάμε την ενοποίηση του Νομού Αρκαδίας στο Πρωτοδικείο Τρίπολης”, ενώ μίλησε και για τους λόγους που καταγράφεται απώλεια ύλης για τους δικηγόρους της Τρίπολης.
Ακόμα μίλησε για την άτυπη συζήτηση για τις συγχωνεύσεις Εφετείων, για τα όσα πρέπει να διεκδικήσει η Τρίπολη, αλλά και για τα “όπλα” στην φαρέτρα μας.
Ο κ.Αγγελάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέου δικαστικού μεγάρου στην Τρίπολη, τονίζοντας, πως αν δεν υπάρχουν υποδομές, δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα, ενώ ξεκαθάρισε, πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνοχής και ενότητας στον δικηγορικό σύλλογο Τρίπολης.
Τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα στους συναδέλφους του ενόψει των επικείμενων εκλογών στον σύλλογο.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: